ERC: Conjurem-nos pe recuperar les institucions del país i posar-les al servei de la ciutadania - Gener 2018

Roger Torrent ha estat escollit nou president del Parlament de Catalunya i en el seu discurs ha demanat treballar per recuperar les institucions i situar la política al centre: “correspon als grups fixar l’agenda i el rumb dels propers anys, però en el que depèn de mi treballaré perquè en aquesta legislatura la política torni a situar-se al centre de tot. Conjurem-nos per recuperar les institucions del país i tornar-les a posar al servei de la ciutadania el més aviat possible”.

El nou president del Parlament ha demanat respecte a la institució, respecte entre parlamentaris i respecte “pels vots de la gent”. Ha reivindicat la seva joventut, ha afirmat estar compromès amb la lluita feminista i la lluita contra les desigualtats i ha assegurat que lluitarà per cosir i cohesionar el país: “vull contribuir a cosir la societat catalana a través dels principis de la democràcia i la convivència. Som una societat d’identitats creuades: identitats d’origen, de gènere, de classe, d’ideologia, de creences i conviccions, identitats múltiples.

Davant aquesta pluralitat, que és una riquesa per Catalunya, la cohesió s’ha de fonamentar en els elements comuns que garanteixen la convivència: els principis democràtics, el respecte absolut pels drets i les llibertats fonamentals, la justícia social; en definitiva, l’essència del republicanisme”. Torrent ha reivindicat el Parlament com la institució política essencial del país, dipositària de la nostra sobirania i representació del poble i ha defensat que cal defensar-ne sempre la seva veu: “hem de tenir sempre present que les urnes són el nostre origen. Són la màxima expressió del que representem. I res que no impliqui respectar-ne la seva veu és assumible en termes d’integritat democràtica”.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 10:08