Contactar  |  Mapa web   |  
CATALÀ
Selector desplegable
CATALÀ
CASTELLANO
ENGLISH
Idioma:  
 

Cerca avançada

Notícies Seguretat Ciutadana


Dimecres, 25 d'abril del 2012
La Policia Local presenta la seva memòria del 2011
S'hi reflecteix un increment de serveisl per la major proximitat de la policia a la ciutadania
La Policía Local de Polinyà ha presentat la memòria de serveis corresponent a l'any 2011, on es detallen totes les activitats que ha portat a terme el cos policial durant el passat any. Segons la Policia Local, la tasca policial s'ha incrementat notablement al llarg de l'últim any i, per les característiques dels serveis, el balanç és positiu respecte al treball dels 17 agents adscrits al cos policial tant com garants de la seguretat ciutadana com en la seva tasca de policia assistencial.

La Policía Local va atendre durant l'any passat més de 7000 serveis. Això suposa, segons informa l'Ajuntament, un bon indicador de la percepció que té la ciutadania, "una policia propera que ajuda en la resolució de múltiples problemes".

Segons l'informe de les diferents intervencions, a l'any 2011 es van efectuar 1638 serveis relacionats amb la policia assistencial, entre els que s'inclouen els 1236 serveis de protecció escolar, 19 intervencions amb avis, 46 serveis amb ferits o malalts, així com altres serveis assistencials. La coordinació amb l'Àrea d'Atenció a les Persones va ser rellevant respecte a temes com l'absentisme escolar i els problemes derivats de conflictes familiars.

Menys accidents

Els agents van intervenir en 121 accidents de trànsit (37 amb lesions i 83 accidents amb només danys materials), amb un únic accident mortal. Les dades signifiquen un descens de l'accidentabilitat del 9 %.

Respecte als vehicles abandonats es van obrir un total de 26 expedients per aquest motiu i es van retirar un total de 22 vehicles. El servei de grua va procedir a la retirada de 58 vehicles. D'altra banda, la Policia Local va realitzar al llarg del passat any un total de 88 controls de documentació i 889 proves d'alcoholèmia.

Seguretat ciutadana


Les intervencions realitzades per la Policia Local dins del camp de la seguretat ciutadana van ser l'any 2011 de 1516 serveis, entre els que destaquen 27 actes vandàlics, 225 intervencions en conflictes veïnals, 574 identificacions, 45 baralles, 131 alarmes, 18 incautacions d'armes i/o drogues, 19 vehicles recuperats i diversos serveis de protecció en actes culturals o esportius.

Es van produir 23 detencions. La causa que va propiciar més detencions van ser motivades per delictes contra la propietat que van desembocar en 11 detencions.

Es van instruir 480 diligències de prevenció i els agents també van practicar i es van remetre a diferents jutjats un total de 1170 informes.

D'altra banda, en l'àmbit de Policia Administrativa es van realitzar un total de 1042 intervencions entre les quals destaquen 391 inspeccions a la via pública, 181 referides a animals de companyia o salvatges, 76 inspeccions d'activitats, o 110 intervencions sobre el medi ambient.

Millor servei


La interpretació de l'alcalde Ramon Mayoral és clara: "S'ha millorat la efectivitat de la Policia Local. La sensació de seguretat ciutadana és elevada i el treball dels agents ha donat els seus fruits".

Ha afegit també que "hem aconseguit també augmentar la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, mantenint múltiples dispositius i controls conjunts per tot el nostre terme municipal. Aquesta tasca de coordinació ha estat clau per tal de poder afirmar que Polinyà és un municipi segur. En qualsevol cas, des de l'Ajuntament es continuarà treballant per millorar el servei".

Twitter Twitter Twitter Facebook La Tafanera
Amb la col·laboració de:
Distinció Premi Administració Oberta 2014
Plaça de la Vila, 1
08213 Polinyà (Barcelona)
NIF P0816600A
T. 93 713 02 64
F. 93 713 02 48
polinya@ajpolinya.cat