Control de colònies de gats de carrer

La presència de gats al carrer és habitual a tots els municipis i Polinyà no n’és una excepció. La majoria d’aquests animals són gats domèstics abandonats o de descendència salvatge. 
Si no hi ha control, són animals en un estat sanitari i nutricional deficient i que es reprodueixen amb molta facilitat. 
Per fer front a aquesta situació, l’Ajuntament de Polinyà impulsa el model de “Colònies controlades de gats de carrer”. D’aquesta manera, es permet gaudir de la presència d’aquests animals al municipi i, alhora, disminueix els problemes de sobrepoblació i garanteix una integració adequada a la realitat urbana.
Per aquest motiu, l’Ajuntament utilitza la captura, l’esterilització i el retorn (CER) sobre les colònies de gats naturals. Això permet eliminar les molèsties produïdes per les colònies de gats (orins, baralles, miols en períodes de zel, etcètera). També redueix els riscos sanitaris, tant per als animals mateixos com per al veinat, gràcies al sanejament de l’espai on habiten, alhora que evita una sobrepoblació i millora la qualitat de vida dels animals i de la ciutadania que hi conviu.
 

Darrera actualització: 28.03.2022 | 13:42