El Ple aprova la cessió d'un solar a Can Rovira a l'INCASOL

Dijous, 30 de setembre de 2021 a les 09:00

També s'ha aprovat una modificació de crèdit per a destinar 284.000€ de l'exercici del 2020 al projecte d'ampliació del cementiri.

El Ple de Polinyà del 29 de setembre, celebrat en línia i retransmès en directe per Youtube, ha aprovat la cessió gratuïta d’un solar a Can Rovira a l’Institut Català del Sòl perquè sigui destinada a l’edificació d’habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer i amb la condició que la titularitat del sòl sigui sempre pública. Amb aquest acord, l’INCASOL passarà a ser el propietari del terreny.

En un altre punt de l’ordre del dia els regidors i regidores han decidit aprovar una modificació de crèdit gràcies a la qual es destinaran 284.597,93€ del romanent de l’exercici 2020 al projecte d’ampliació del cementiri municipal que té un cost de 478.893,50€. La modificació també servirà per a destinar 125.184,79 euros del romanent de 2020 a la redacció del projecte de reurbanització de la zona esportiva El Turó que es preveu que tindrà un cost de 169.508,90€.

Moció en defensa de la sanitat pública

Durant la sessió també s’ha aprovat una moció en defensa de la sanitat pública i en particular de l’atenció primària. El text ha estat presentat pels grups del PSC i PECP a proposta de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de Polinyà, el portaveu de la qual també ha intervingut a la sessió.

La moció reclama, entre d’altres, la reobertura de tots els CAP i la recuperació de les visites presencials per no deixar fora aquelles persones sense mitjans o formació digital. També exigeix millores en els equipaments que facilitin l’atenció al pacient, condicions dignes per als treballadors i treballadores del sector i destinar el 25% del pressupost de Salut als equips d’Atenció Primària.

Durant la seva intervenció el portaveu de la plataforma, Roque Fernández, ha denunciat que “al CAP de Polinyà li correspondrien sis metges de família i en canvi només en té tres”. I això, segons Fernández, té molt a veure amb el fet que el de Polinyà “és el centre amb més reclamacions de la zona en el darrer any”. També ha reclamat un servei d’urgències i ha fet una crida a la mobilització de la ciutadania per a defensar i reclamar un servei públic de qualitat.

En acords d’urgència, ERC ha presentat una moció per a exigir mesures que frenin l’escalada de preus de l’electricitat que ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC, PDeCAT i PECP i l’abstenció del PSC.

En el torn de precs i preguntes, la portaveu de PECP, Dolores Delgado, ha demanat per l’estat de les obres de la biblioteca i quina serà la data de finalització. En aquest sentit, l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, ha volgut ser prudent atesos els problemes que han anat sorgint i que han endarrerit el projecte tot i que sí ha afirmat que les obres ara mateix estan en marxa i van a bon ritme.

Delgado també ha fet menció en el seu torn de paraula a la inundació al passeig de Joan Fuster del passat 20 de setembre després d’una pluja torrencial. A aquest tema Silva ha explicat que s’està a l’espera dels informes tècnics per tal de valorar les causes i, en cas necessari, les possibles solucions. 

Darrera actualització: 08.02.2022 | 09:39