La Policia Local comença a patrullar amb càmeres unipersonals

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 18:00

Des del maig, els agents de la Policia Local de Polinyà patrullen amb càmeres unipersonals incorporades als seus uniformes.

La Policia Local de Polinyà ha adquirit 18 càmeres portàtils i unipersonals de l'empresa USIS GUIRAO amb les quals poden gravar seves intervencions policials. Les càmeres, que van subjectes a les armilles dels agents, permetran una major claredat en aquelles intervencions policials amb indicis de criminalitat. Això, posteriorment, permetrà a la Justícia disposar de proves que permetin objectivar els fets davant l'existència de versions contradictòries. 

Tot això des del "més estricte compliment de la normativa en matèria de videovigilància i del dret a la intimitat personal de ciutadans i agents", destaca el cap de la Policia Local, Juanjo Piquer. Per aquest motiu, els agents hauran d’advertir la ciutadania de l’activació de les càmeres perquè en tot moment siguin conscients que són gravats.

A més, el fet d'avisar de l'inici d'una gravació pot reduir la tensió en una intervenció atès que les persones, en saber-se gravades, acostumen a rebaixar l'agressivitat. Un altre avantatge d'aquest sistema és que permetrà una major transparència en les actuacions policials.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el programa per a modernitzar el cos i incrementar la seva eficiència i vol servir per a garantir la seguretat d’agents i ciutadania. El cost econòmic d'aquesta mesura ha estat de 5.662,80 euros.

Darrera actualització: 13.06.2022 | 19:01