Toc de queda a Polinyà a partir de la nit del 23 al 24 de desembre

Dijous, 23 de desembre de 2021 a les 17:00

Polinyà és un dels municipis on queda restringida la mobilitat des de la 1 fins a les 6 de la matinada, una de les noves mesures per a la prevenció de contagis decretades pel govern de la Generalitat. 

El toc de queda d'1 a 6 de la matinada, que va anunciar el govern de la Generalitat i que entrarà en vigor la matinada de dijous 23 a divendres 24 de desembre, s'aplicarà en els següents casos:

- Als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència superior a 250 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies.

- Als municipis anomenats "illa", que són aquells que estan envoltats per localitats amb una alta incidència. Aquest és el cas de Polinyà.

És una de les restriccions per frenar l'augment de contagis de covid que ha estat avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avui dijous. La resta de limitacions, que es podran consultar al web de Protecció Civil, són:

  • Limitació de 10 persones en les trobades, ja sigui a casa o al restaurant.
  • Aforament màxim del 50% a l'interior dels establiments de restauració.
  • Aforament màxim del 70% en activitats culturals i públic assegut a les sales de concerts.
  • Aforament màxim del 70% en equipaments cívics.
  • Aforament màxim del 70% en activitats esportives a l'interior.
  • Aforament màxim del 70% en activitats de culte i religioses. 
  • Tancament de l'oci nocturn.

D'altra banda, des de govern espanyol s'ha anunciat que la mascareta torna a ser obligatòria en exteriors a partir del 24 de desembre, excepte si es fa esport o si s'està en un espai natural.

Les restriccions entren en vigor aquesta mitjanit i tindran una vigència de 14 dies per intentar frenar el nombre de contagis de coronavirus. Passat aquest temps, seran avaluades per la Generalitat i, en funció de l'evolució de la pandèmia, es valorarà si es prorroguen o modifiquen. Segons s'ha fet públic, es preveu que les cavalcades del Reis no es vegin afectades per noves restriccions. 

Cal apel·lar a la responsabilitat individual perquè aquestes noves restriccions siguin efectives i aconsegueixin l'objectiu de frenar l'expansió de la Covid-19. L'estratègia bàsica per entomar l'onada de l'òmicron és mantenir el ritme de vacunació que contempla també l'administració de la dosi de reforç, ser molt estrictes amb l'ús correcte de la mascareta, i tenir molta cura de la ventilació en interiors.

Darrera actualització: 23.12.2021 | 17:18