Nou servei d’orientació i assessorament informàtic a El Roure

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 09:00

L'horari és els dimarts de 15:30 a 17:30 i per a sol·licitar el servei cal demanar cita prèvia a l'apartat "ESCOLA PERSONES ADULTES (El Roure)".

Cada vegada és més habitual que la relació de la ciutadania amb els organismes públics i, fins i tot, amb les algunes empreses del sector privat siguin digitals. La pandèmia, a més, ha obligat a accelerar aquest procés de digitalització que, sovint, és complicat per a algunes persones.

Amb l’objectiu que ningú es quedi enrere, l’Ajuntament de Polinyà ha posat en marxa un nou servei d’orientació i assessorament informàtic per tal de garantir els drets de la ciutadania en l’ús de les TIC i l’opció de desenvolupar les seves habilitats digitals. El nou servei té l’objectiu d’assessorar i impulsar l’ús de les TIC donant suport al procés d’aprenentatge de manera individual perquè qualsevol ciutadà se senti segur fent ús de les TIC en un món cada vegada més connectat.

 Què puc consultar o aprendre amb aquest servei?

  • Tràmits habituals amb l’Ajuntament o altres administracions públiques.
  • Pagaments telemàtics i domiciliacions bancàries
  • Presentació de la declaració de la renda
  • Consultes i tràmits amb l’agència tributària
  • Inscripcions i alta a plataformes d’ofertes de feina.
  • Inscripcions a cursos.
  • Cita prèvia al metge i consulta de la Meva Salut.
  • Consulta de les factures de subministraments domèstics.
  • Obtenir un certificat digital.
  • Seguretat, identificació de fraus i notícies falses.

A qui està dirigit?

El servei va dirigit a qualsevol persona que tingui problemes o dubtes amb les competències digitals. Està adreçat a persones majors de 16 anys, si hi hagués algun menor que necessités assessorament és obligatori que vingui amb un tutor/a legal.

També les associacions i entitats poden sol·licitar el suport d’aquest servei, per exemple, si tenen dubtes a l’hora de fer tràmits electrònics amb les administracions.

Aquest servei també serveix per a ajudar la ciutadania a adquirir els coneixements necessaris de seguretat a internet i evitar, així, les estafes. També serà útil pera aquelles persones que desitgin ampliar coneixements sobre els diferents dispositius mòbils o les seves aplicacions principals.

Com sol·licitar el servei?

S'ha de demanar cita prèvia a polinya.cat/citaprevia, a l'apartat "ESCOLA PERSONES ADULTES (El Roure)". L'horari és els dimarts de 15:30 a 17:30 amb una duració determinada, és a dir, tindran un temps limitat per l'orientació.

És aconsellable tenir cita prèvia i que portin el carregador del dispositiu per tal de tenir bateria i poder sincronitzar-lo amb l'ordinador si fos necessari.

Darrera actualització: 02.02.2022 | 12:02