25N: Dia Internacional per l’eliminació de la violència de gènere

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 00:00

Consulta les activitats de sensibilització programades per l'Ajuntament. 

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotá l’any 1981. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, assassinades per la policia secreta del dictador Rafel Trujillo a la República Dominicana quan es dirigien a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fos d’un barranc.

Cada any, amb motiu d’aquest dia senyalat, l’Ajuntament de Polinyà programa un seguit d’accions i activitats reivindicatives per a commemorar i fer visibles aquesta data i tot el que representa. La primera de les accions serà el 22 de novembre amb la instal·lació d’un Punt Lila al mercat setmanal. El Punt Lila és un espai d'informació i sensibilització amb professionals especialitzats en la prevenció de violències masclistes i LGBT-fòbia. Es podrà visitar de 10.30 a 13.30 h a la plaça de la Vila.

El 25 de novembre es farà la lectura del manifest i el minut de silenci en homenatge a les dones víctimes de la violència masclista. Serà a les 12h a la plaça de la Vila. A més, amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en la commemoració d’aquest dia, s’han programat diverses accions teatrals a diferents punts del municipi. La primera d'elles serà a les 12h a la plaça de la Vila, després de la lectura del manifest i el minut de silenci, i també n'hi haurà una altra a les 17h davant El Roure. El mateix dia el Teatre del Buit representarà "Violència, agressivitat i el valor de la tendresa", una peça teatral amb dinàmica participativa que tindrà lloc a les 18:30 h a l'Espai Jove. 

El 26 de novembre, teatre amb La Melancòmica i l’obra “Elles: píndoles feministes”. Una obra irreverent i feminista que farà un repàs dels clixés de gènere i trauran a escena, sense pèls a la llengua, tots aquells femenins dels quals no parla ningú. I com que l’humor no entén de gènere aquesta és una obra tant per a ELLES com per a ELLS. Després de l’obra hi haurà un col·loqui amb la companyia. Tot plegat serà el 26 de novembre a les 17h a El Roure.

El 27 de novembre, "Com actuar davant la violència masclista: cures i eines de procediment legal", una xerrada informativa organitzada pel col·lectiu feminista @lasbrujaspolinyà que es farà a les 18 h a l'Espai Jove.

El 28 de novembre es tornarà a celebrar la tradicional Caminada per la Igualtat organitzada per Dones Polinyà. Un circuit circular i accessible per a tothom que sortirà de la plaça de la Vila a les 10h. A la tornada es farà un acte simbòlic amb la participació de Mossos d’Esquadra i Policia Local. 

Darrera actualització: 21.02.2022 | 13:40