Polinyà celebra la Festa Major d'hivern coincidint amb Sant Sebastià

Divendres, 4 de març de 2011 a les 00:00
El dia 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, Polinyà celebra tradicionalment la seva Festa Major d'hivern. Enguany els actes ja es van iniciar el cap de setmana anterior i van seguir també el cap de setmana següent. La cursa popular va aplegar més de 600 persones

Amb la pedalada BTT, celebrada el passat 15 de gener es va donar el tret de sortida als actes de celebració de la Festa Major d'hivern.

El dijous, 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, es va celebrar tradicional processó de Sant Sebastià i sardanes al passeig de l'Església després de l'ofici de Festa Major. També va tenir una gran acceptació l'espectacle familiar "Kuina Màgika" amb el mag SELVIN, al matí. L'actuació de les persones del Casal de la Gent gran a la tarda, com sempre, va ser un acte que va estar molt concorregut.

La XXIV edició de la cursa popular, celebrada el 22 de gener, va ser un rècord de participació ja que ha estat la més alta registrada en les 24 edicions de la cursa en totes les categories, hi van participar 618 persones (una vintena més que en l'edició anterior). El guanyador absolut de la cursa va ser Adrian Dordea, amb un temps de  33' 52'' 68.

L'esdeveniment constava, com és habitual, de tres curses, segons les categories i d'una passejada per a la gent gran. La cursa petita, un recorregut urbà de 581 m en la que van participar 157 infants de fins a 11 anys; la cursa mitjana, un recorregut urbà de 2.029 m, amb 49 participants de fins a 16 anys i la cursa gran amb un recorregut mixt de 10.000 m en la que van participar 303 persones. A la passejada per a la gent gran hi van participar 109 persones.

El dissabte a la tarda es va fer una actuació de gospel i Jazz a càrrec del grup vocal Zetzània i al vespre hi va haver ball de Festa Major amb el trio Krater. El diumenge al matí es va organitzar la matinal familiar amb inflables, jocs, proves i xocolatada, també hi havia exposats els 5 vehicles nous de neteja viària i recollida d'escombraries i els més petits van poder pujar-hi i veure'ls de prop.  A la tarda, el centre cívic és va omplir per veure l'espectacle ANTOLOGIA del reconegut especialista de marionetes, Jordi Bertràn; en el qual la seva companyia va representar amb marionetes personatges com ara Salvador Dalí o Pau Casals.

Darrera actualització: 04.03.2011 | 02:58

Imatges