La de Polinyà es consagra com una cursa de rècords

Dissabte, 20 de gener de 2024 a les 00:00

Per tercer any consecutiu es bat el rècord històric de la cursa: David Fernández torna a trencar el dels 10 km i el deixa en 33’ i 37’’.

465 persones van recórrer els 10 km de la Cursa de Polinyà amb un desnivell positiu de 178 m i el primer en arribar va ser David “Lover” Fernández, del CE Ironwill Solideo, amb un temps de 33’ i 37’’: set segons menys que l’atleta Jaume Leiva a la cursa del 2023. Per tant, nou rècord històric en la 37a edició de la cursa. De fet, no és la primera vegada que Fernández, un habitual de la competició polinyanenca, aconsegueix un temps de rècord: aquest títol ja se’l va emportar en l’edició del 2022.

El segon classificat de la cursa ha estat el corredor Josep Díaz del club Runners Espanyol amb una marca de 35’ 1’’. I el tercer en completar els 10 km ha estat Adrian Martín del CE Ironwill Solideo amb una marca de 35’28’’.

En categoria femenina, les tres primeres han estat la veterana Eva Palma Fernández del club Jaberga amb un temps de 44’ 40’’, Alba Figueras Rafart amb 44’ 55’’ i Lola Espinosa Raya que ha fet una marca de 48’39’’.

Els campions locals han estat Anita Leivis Arévalo Quishpe, de Corredors Polinyà, que fa trigat 56’07’’ en acabar la cursa i, en categoria masculina, Gerard Ortega Manchón, del club Titan’s, amb un temps de 39’24’’. Tant la classificació de les diferents categories com les fotos de la cursa es poden veure al web cursapolinya.cat.

La classificació de totes les categories es pot consultar en aquest web.

També pots veure totes les fotografies de la prova aquí.

Benjamins, alevins, infantils, cadets i juvenils també han tingut la seva cursa amb recorreguts adaptats segons les edats. La gent gran també ha pogut fer una passejada de 6 km que passa per alguns dels entorns naturals del municipi. En total, més d’un miler de persones han participat en alguna de les proves organitzades.

L’organització d’aquesta festa de l’esport polinyanenca requereix de moltes mans i també de la col·laboració de les empreses. Per a fer-la possible l’Ajuntament ha comptat amb el patrocini de Goded, Guantes Baspin, Pino Automotive, Moehs Productos Químicos i Gabarró. També amb la col·laboració de BBVA, Tempus Padel, Peta Zetas, Nupik, Cárnicas Hermanos Motos, el Centre Esportiu Municipal PAS, Allianz-Healthcare i Agbar.

Les entitats del municipi, com sempre, han estat indispensables per a portar a terme l’organització de la cursa. Corredors Polinyà ha estat co-organitzador de la cursa i Espartan@s s’han encarregat de tenir a punt els esmorzars de tots els corredors. I per a la logística i els diferents punts de control del recorregut hi ha col·laborat l’alumnat de l’Institut Polinyà, el Club Futbol Sala, el Club Patí Polinyà, el Club Ciclista Polinyà, Balonmano Polinyà, Club Petanca Polinyà i Càritas.

Darrera actualització: 26.01.2024 | 10:29