1464 estudiants comencen les classes avui a Polinyà

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 09:00

77 nens i nenes començaran P3 mentre que les escoles bressol municipals acolliran 103 infants.

1464 alumnes tornen a les classes a Polinyà. 77 infants iniciaran P3 en algunes de les tres escoles publiques de Polinyà, 40 menys que el curs 2020-2021. Els centres de primària rebran diàriament:

  • Roser Capdevila: 414 infants
  • Pere Calders: 303 infants
  • Escola Polinyà:  231 infants

Pel que fa a l’Institut, aquest any el centre té 516 estudiants matriculats. D'aquests, 106 començaran l'ESO, 29 menys que en el curs passat.

Un centenar d’infants a les EBM

L’escola bressol municipal Ginesta acollirà 48 infants repartits en un grup de B0, dos de B1 i dos de B2. Mentre que la Badabadoc rebrà diàriament a 55 nens i nenes, repartits també en cinc grups, un de B0 i dos per a B1 i B2.

En context de pandèmia

El nou curs escolar s'inicia amb el 100% de presencialitat a totes les etapes tot i el context de la Covid-19. Els centres s’organitzaran a través dels grups estables com en el curs anterior. Això facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin. La mascareta continua sent obligatòria a partir de 1r de primària però al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no caldrà dur-la.

Altres novetats, respecte el curs passat i en referència a les mesures de prevenció de contagi són:

- L’alumnat vacunat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d’un positiu.

- Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries.

- Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

Vacunació a partir dels 12 anys

La situació epidemiològica és força similar a la de fa un any, motiu pel qual les autoritats sanitáries demanen màxima prudència. La diferència, però, respecte el setembre de 2020 és la vacuna: tota la població a partir dels 12 anys ja pot iniciar la pauta de vacunació. Per demanar hora només cal entrar en aquest enllaç i seleccionar un dels punts de vacunació. 

Darrera actualització: 10.09.2021 | 14:55