Conflicte bèl·lic a Ucraïna: com hi puc ajudar?

Dijous, 10 de març de 2022 a les 13:00

Aquí trobaràs actualitzada tota la informació d'interès per a aquelles persones que vulguin col·laborar a pal·liar els efectes de la crisi de refugiats provocada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Aportacions econòmiques: la manera més efectiva de canalitzar l'ajuda

Les ONG destaquen que són més efectives les donacions de diners a aquelles organitzacions internacionals que treballen sobre el terreny que donar material.

En aquest sentit, posem a disposició una llista de les ONG catalanes i els organismes multilaterals que donen resposta a la crisi humanitària a Ucraïna:

Podeu consultar-ne la llista completa, que s’actualitzarà periòdicament, al web següent: cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

Punt de recollida de material per a Ucraïna: fins al 14 de març

Atès que les organitzacions humanitàries que treballen sobre el terreny coincideixen que la manera més efectiva de col·laborar és l'econòmica, l'Ajuntament de Polinyà mantindrà obert el punt de recollida establert a les dependències de la Policia Local fins al dilluns 14 de març.

Ara mateix només es recollirà el material següent:

  • Medicaments
  • Bolquers
  • Llet en pols per a nadons

Els magatzems estan saturats de roba i no en recullen més. Per tant, no porteu roba ni altres materials que no estiguin a la llista anterior.

Tot el material que es recull es canalitza a través de les comunitats ucraïneses de Caldes de Montbui i Palau - solità i Plegamans i el Consulat General d'Ucraïna a Barcelona que és qui en centralitza l'enviament.

Voluntariat

Acolliment de menors

Si vols oferir-te per a acollir un menor: envia un correu a dgaia.dso@gencat.cat o truca al telèfon 116 111.

La Generalitat ha creat un circuit d’urgència per a agilitzar i simplificar el procediment d'acollida de menors sense tutors legals:

  1. Enviament del formulari i obertura de l'expedient.
  2. Actuació de l'equip: primera valoració i estudi provisional de la família d'emergència.
    • Contacte amb la família
    • Visita al domicili i entrevista
    • Emissió de l'informe.
  3. La DGAIA n'assumeix la tutela i s'atorga la guarda provisional a la família. També es tramita l'escolarització, la targeta sanitària, etc.
  4. Formalització i seguiment de l'acolliment per part de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA). I també es gestiona el dret a la prestació per acolliment.

Si algú detecta un cas d'un infant d'origen ucraïnès del que calgui regularitzar la situació d'acolliment familiar, cal trucar al telèfon 116 111.

Darrera actualització: 11.03.2022 | 14:56