El Consorci Residus Vallès i l'Ajuntament de Polinyà reparteixen 4.000 bosses compostables als comerços del municipi

Divendres, 22 d'abril de 2022 a les 09:00

Les bosses es lliuraran als clients de les botigues de proximitat amb motiu del Dia de la Terra que se celebra el 22 d'abril.

Els comerços de Polinyà tindran a la seva disposició bosses compostables amb nanses per a poder lliurar als clients que hi facin compres. El Consorci Residus Vallès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Polinyà reparteix avui 4.000 bosses entre les botigues del poble. L’acció es porta a terme en el marc de la commemoració del Dia de la Terra, aquest divendres 22 d’abril.

Aquesta és una acció que es fa en el marc del Projecte d’Impuls a la recollida selectiva (PIRS). Aquesta acció de suport als establiments comercials vol evitar l’ús de les bosses de plàstic així com també incentivar la recollida de les restes orgàniques de forma correcte per part de la ciutadania. Les bosses compostables que els comerços lliuraran amb la compra feta, es poden reutilitzar per a llençar l’orgànica al contenidor marró.

El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, ha assegurat que “volem fer costat al comerç en la millora de la gestió dels residus i una acció puntual com aquesta pot ajudar a reduir el plàstic a les botigues alhora que es facilita la recollida de l’orgànica a la ciutadania, amb les bosses compostables. Generem un cercle d’aprofitament i reciclatge que és bo per a tothom”.

22 d’abril, Dia de la Terra

El Dia Internacional de la Mare Terra va començar a celebrar-se el 22 d’abril de 1970 per impuls de senador i activista ambiental nord-americà Gaylord Nelson, com una data per reflexionar sobre el benestar del planeta i crear una consciència comuna al voltant dels problemes de la contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals per protegir la Terra.

Darrera actualització: 22.04.2022 | 09:55