Un pregó emotiu i incisiu obre la Festa Major

Dissabte, 9 de juliol de 2022 a les 00:00

Maria Rosa Rosell, pregonera d'enguany, va compartir els seus records de Polinyà i va oferir algunes claus de cara al futur de la vila.

Maria Rosa Rosell Segarra, pregonera de la Festa Major del 2022, ha fet un pregó narratiu i emocionant que ha començat recordant el Polinyà on va néixer: els jocs al carrer, les fonts naturals, l'elecció de la pubilla, el ball de fanalets, els carrers de terra i l'estimada bomba, testimoni de tantes històries del passat. Un record que Rosell ha aprofitat per a criticar molt subtilment que "la reproducció de la bomba no és ben bé la nostra bomba ni tampoc està ben bé al seu lloc ". Un inici de pregó ple de nostàlgia però sense acritud, com qui mostra un gran tresor que ara guarda en un calaix perquè, com també ha reconegut la pregonera, Polinyà en aquests anys també ha millorat.

Rosell ha recordat la seva època de mestra a l'escola Pere Calders, "un nom preciós", ha dit, seguit d'un "silenci administratiu", on va ser mestra d'unes quantes generacions de veïns i veïnes de Polinyà. I, finalment, ha tancat el discurs amb un reconeixement a la feina de les entitats i la vida social de Polinyà. Però també amb sentit crític ha demanat que s'escoltin més entre elles, que connectin perquè "tendim a tancar-nos en les nostre pròpies entitats, com bolets aïllats [...]. Si fóssim capaços de veure-hi més enllà, d'ajuntar idees, de valorar-nos una mica més i d'intentar no trepitjar-nos, estic segura que el poble hi guanyaria i seríem imparables". I també ha dirigit unes paraules a aquelles persones que no en formen part: "Els animo que surtin, que gaudeixin de les activitats que els oferim perquè de vegades ens sentim poc valorats". I per acabar, un desig: "Polinyà és un poble que pot arribar a ser bonic, cuidat, modern i tranquil. I l'hem de somiar encara millor". 

I després del pregó, ha arribat el primer espectacle a la plaça de la Vila: una catarsi d’emocions amb música electrònica, percussió, cant, acrobàcies i dansa. Una explosió de força a l’escenari de Fun Dan Mondays. El relleu l'ha agafat l'Orquestra Maribel. Aquest grup de versions gironí ha contagiar de força i ritme a un públic que, tot i reticent en un inici, en poc més de 10 minuts va embogir amb la frenètica posada en escena del vocalista de la banda. Amb tot plegat, la plaça ha estat plena de gom a gom, també gràcies a les entitats que han donaran servei de bar durant els dies de la festa: Atlético Polinyà, Ràdio Polinyà, Club Súper 30 i Asperpol.

Els encarregats d'inaugurar l'escenari de l'Espai familiar Els Plataners han estat Els Atrapasomnis, just després de l'arribada del cercavila amb Fadunito i el petit circ que han recorregut la vila amb un espectacle divertit, fresc i sense manies.

Darrera actualització: 09.07.2022 | 11:22