Els Amics de Sant Antoni faran Els Tres Tombs el 16 de gener

Divendres, 7 de gener de 2022 a les 09:00

Es Amics de Sant Antoni Abat de Polinyà organitzen un seguit d’activitats per apropar tothom al món dels cavalls, els carros i la pagesia.

Els Tres Tombs és una de les festes de la pagesia i traginers catalana més arrelada que se celebra en honor a sant Antoni Abat, patró i protector dels animals. Pel seu volum d’assistència, d’antiguitat i mobilització, és la quarta festa de Catalunya, només darrere de la Cavalcada de Reis, el Carnestoltes i les festes majors de cada poble.

A Polinyà, aquesta tradició s’ha preservat gràcies a la feina de l’entitat Els Amics de Sant Antoni Abat, que ha estat capaç de mantenir la desfilada de carros i cavalls al llarg del temps. Va començar gràcies a la iniciativa d’un petit grup de persones encapçalat per Josep Estadella i Joan Bonamich i, amb el temps, la desfilada ha crescut tant en número de participants com en importància en convertir-se en un atractiu per a la gent de fora de Polinyà que també hi participa. Tant és així, que el 2020 Polinyà es va convertir en la capital catalana dels Tres Tombs. La pandèmia de la Covid-19, però, va impedir la celebració de l’acte principal que aquest títol comporta: la trobada nacional dels Tres Tombs.

En motiu d’aquesta festivitat els Amics de Sant Antoni Abat de Polinyà organitzen un seguit d’activitats per apropar tothom al món dels cavalls, els carros i la pagesia.

El 9 de gener, una setmana abans de la festa dels Tres Tombs, els Amics de Sant Antoni Abat de Polinyà organitzaran una exposició de carruatges i de races de cavalls, amb diferents muntures i guarnicions, i diverses tipologies d’animals, tant autòctones com estrangeres. Tot plegat serà a partir de les 11h al parc de la Creueta (passeig de Joan Fuster).

Per al 14 de gener, i sempre que les mesures de prevenció de contagis de la Covid-19 ho permetin, un sopar i ball a les 21h al Club Metasports (Av de Sentmenat, 24). Per a assistir-hi caldrà fer reservar en algun d’aquests telèfons: 687 269 383 / 617 633 424.

I el 16 de gener tindrà lloc la tradicional passada dels Tres Tombs a partir de les 12 h. La concentració de carros i cavalls es farà al carrer de l’Onze de Setembre , des d’on sortirà la passada que farà el recorregut següent: esplanada del costat del CAP – avinguda de Sabadell- camí de l’església per Ramal - passeig de l’Església - ctra del Ramal – c. Balmes – rambla de Rafael Casanova – avinguda de Sentmenat – c. Ramoneda - Onze de setembre – esplanada del CAP.


 

 

 

Darrera actualització: 10.01.2022 | 17:38