Alumnes del Grau de Criminologia fan pràctiques a la Policia Local de Polinyà

Divendres, 6 de novembre de 2015 a les 00:00
La Policia Local de Polinyà està col·laborant amb la formació pràctica dels estudiants de criminologia de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través de dos convenis de cooperació de pràctiques acadèmiques.

Actualment, una estudiant de la UAB està fent les pràctiques a la seu de la Policia Local, amb un total de 200 hores. Concretament, està cursant estudis de Grau de Criminologia i durant el període de pràctiques comptarà amb la col·laboració del Cap de la Policia Local com a tutor professional. L'objectiu de la formació en un cos policial és aplicar els coneixements adquirits durant els estudis i utilitzar els mètodes i tècniques d'investigació propis de l'anàlisi criminològic. D'altra banda, aquests treballs permetran a la Policia Local fer un estudi profund del desenvolupament de les seves funcions en quant al número d'intervencions d'atenció a la ciutadania, fets delictius, conflictes veïnals, problemes particulars i elaboració de perfils criminològics bàsics dels presumptes infractors de violència de gènere, entre altres assumptes.

Aquests dos convenis de cooperació es sumen a un altre conveni de cooperació que es va signar anteriorment amb la Universitat de Girona (UdG). L'alcalde de Polinyà, Javier Silva, que porta també la Policia Local, ha explicat que a partir d'ara arribaran a les dependències de la Policia Local "alumnes per començar la realització de pràctiques" i ha mostrat la seva satisfacció "per la cooperació establerta amb el món universitari". De fet, afegeix, "aquestes seran les primeres pràctiques on l'Ajuntament començarà a donar un ajut econòmic als i les estudiants, ja que creiem que les practiques han de ser remunerades mínimament".

D'altra banda, el Cap de la Policia Local, Juanjo Piquer, ha indicat que la idea és "acabar amb la imatge de la policia local com una organització tancada" i destaca que la Policia Local de Polinyà és un cos policial "viu i actiu" i ha agraït a les diferents Universitats "la confiança que ens ha dipositat i que el nostre cos policial sigui un centre de referència per tot el que tingui a veure amb pràctiques d'alumnes".

 

Darrera actualització: 06.11.2015 | 02:33