Can Gavarra, el nou Centre de Serveis a l'empresa i a l'emprenedoria

Dijous, 10 d'octubre de 2013 a les 00:00
Obert el concurs per accedir al Viver d'empreses Can Gavarra és una masia que va ser cedida a l'Ajuntament amb motiu del desenvolupament del nou polígon d'activitats econòmiques de Llevant. La ubicació d'aquesta masia en un lloc estratègic: enmig dels polígons i industrials i ben comunicada per la xarxa viària, va ser considerada idònia per crear un Centre de Serveis a l'empresa i a l'emprenedor

Per a la seva construcció i equipament es van aconseguir diverses subvencions, dels fons FEDER (període 2007-13), de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat (PUOSC) de prop d'un milió d'euros en total.

El Centre de Serveis a les empreses i l'emprenedoria Can Gavarra té com objectiu estratègic impulsar la renovació del teixit industrial del municipi, cap a activitats de més valor afegit i major intensitat tecno¬lògica, seguint la línia dels objectius de la recent creada associació B-30. També es vol impulsar polítiques d'innovació i cooperació empresarials el suport a la internacionalització, l'atracció d'inversions, etc. En definitiva, s'espera que millori les condicions de l'economia local però, sobretot, la creació de nous llocs de treball.

L'equipament, d'uns 1.000 m2 d'edificació, integrarà programes en quatre línies d'actuació 


El Viver d'empreses, amb un total de 10 locals que podran allotjar tant a emprenedors que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial en un entorn propici, com a empreses més consolidades. Per l'accés al viver es prioritzaran projectes del sector logístic, tecnològic i de serveis a les empreses. Compta amb una sala que acollirà el servei de "coworking" per a 8 persones i una altra per al Club de l'emprenedor: un espai de trobada i recursos per a persones emprenedores que vulguin madurar i desenvolupar el seu projecte empresarial. 


A l'edifici rehabilitat de l'antiga masia hi ha el Centre de serveis per a empreses amb diversos despatxos, sales de reunions i aules de formació, així com una sala d'actes amb capacitat per unes 80 persones. Aquestes sales i aules es podran deixar en préstec per a les empreses que puguin necessitar espais tant de reunió o formació com la sala d'actes per a fer-hi activitats, presentacions, etc.


Can Gavarra també acollirà les activitats pròpies del servei d'empresa de l'ajuntament: informació i assessorament a empreses, xerrades, accions de formació, projectes per a la millora de la competitivitat, d'internacionalització de les empreses, etc. 


Paral·lelament, s'hi pretén impulsar un punt de trobada entre les empreses del territori (principalment de l'àmbit de la Riera de Caldes) per afavorir el desenvolupament i la innovació en l'àmbit de la logística integral, fent formació i recerca així com suport a l'emprenedoria des del viver d'empreses. Es pretén aconseguir que Can Gavarra sigui seu d'organitzacions i d'associacions empresarials o d'emprenedors per establir aliances i col•laboracions específiques i participin en la seva dinamització.

 

 

 

Darrera actualització: 27.11.2013 | 05:51