PDeCAT: La casella per escolaritzar els alumnes en castellà és il·legal i ataca el model d'èxit de la nostra escola - Febrer 2018

Introduir una casella al full de preinscripció escolar perquè els pares puguin triar escolaritzar els seus fills en casella, tal com proposa el PP, dins l’aplicació de l’article 155 al que estem sotmesos es il·legal, va completament en contra d’allò que diu la Llei d’Educació de Catalunya, aprovada per una amplia majoria al Parlament durant el govern del tripartit.

Si alguna cosa ha caracteritzat l’escola catalana és el seu paper en la cohesió social de Catalunya i en la convivència d’alumnes vinguts d’arreu del món que mai han estat separats per raó de llengua.

Els pares tenen dret a triar el centre escolar on volen portar els seus fills, però el centre i els professionals que hi treballen són qui decideixen el projecte educatiu i lingüístic. El Ministeri no pot anar contra l’autonomia de cada centre educatiu.

Davant aquests atacs del govern espanyol, cal recordar que a les proves de nivell fetes per l’Estat els alumnes catalans han mostrat un coneixement del castellà superior al d’altres comunitats autònomes de l’Estat que només estudien en castellà.

Des del Partit Demòcrata li diem al PP que serà el nou govern de Catalunya qui prepararà el nou curs escolar i no un partit polític que ha tret 4 diputats en les darreres eleccions al Parlament.

Fets com aquest evidencien la necessitat de formar un govern a Catalunya en les properes setmanes per preservar l’autogovern i el model educatiu de Catalunya.

SOM-HI, FORMEM GOVERN JA!!!!

Darrera actualització: 02.10.2018 | 10:02