PDCAT:Protegim els petits propietaris i l’administració i acabem amb les màfies que ocupen il·legalment pisos amb finalitat lucrativa-Abril 2018

El Congrés aprova la proposta del Partit Demòcrata per modificar la llei 1/2000 de 7 de gener d’enjudiciament civil als afectats per aquest fenòmen.

Acabem amb les màfies que localitzen pisos buits i els ocupen, canvien el pany i després venen les claus a altres persones a canvi de 600 o 1000 €, creant un mercat negre d’habitatges, en agilitzar-se de dos anys a dos mesos per aconseguir el desallotjament.

NO es un procés per desallotjar persones que han deixat de pagar rendes de lloguer o la quota hipotecària.

NO afectarà els desallotjaments a persones vulnerables.

PER QUÈ?

Perquè quan s’inicia el procediment, el jutge comunica a l’administració aquest fet perquè avaluï si la família és efectivament vulnerable. En cas que ho sigui tindrà set dies per proposar una solució.

Per això, des del PDECAT exigim al nostre Ajuntament que elabori un mapa d’habitatges buits per aconseguir la seva disponibilitat a ser llogats, creant oportunitats per a llogaters, amb contractes de llarga durada mitjançant convenis amb propietaris, on l’Ajuntament es mulli i doni garanties als propietaris del seu cobrament, sobretot per a famílies amb risc de vulnerabilitat, per aturar la bombolla immobiliària que torna a repuntar.

CONTINUEM TREBALLANT PER LES PERSONES

Darrera actualització: 01.10.2018 | 13:11