L'aposta dels Comuns per a Catalunya - Novembre 2017

Aquest proper 21 de desembre, tots i totes les catalanes estem cridats novament a les urnes, en una jornada electoral excepcional, imposada des del govern central, i que respon al fracàs del diàleg i la democràcia al nostre país al que ens han portat les decisions unilaterals d'uns i les dictatorials dels altres.

Tant des d' EUiA com des de la nova formació política nascuda a Catalunya a la qual ens hem integrat, Catalunya en Comú, com des de Podem, amb qui anirem en coalició, hem defensat la via del diàleg i del referendum pactat com a única via democràtica de posar solució al conflicte que estem vivint aquests darrers mesos. Ni DUI ni 155 poden fer-ho, com ja ha quedat demostrat, portant-nos a l'actual situació de crispació i de fractura social.

Catalunya en Comú Podem, que ha estat treballant el seu programa electoral amb tallers presencials arreu del territori, té una proposta i un full de ruta clars per desbloquejar Catalunya i tornar a posar-la en marxa, apostant clarament per un nou acord polític, social i nacional per fer front tant als partidaris del 155 com als de la unilateralitat. Un acord amb més autogovern, soberanies com una hisenda pròpia i solidària, que ajudaria a resoldre la qüestió del finançament i una relació bilateral amb l'Estat que superi el sistema autonòmic. Així mateix, es demana un reconeixement vinculant dels drets civils i socials, ambientals i econòmics i un blindatje del model lingüístic i educatiu i es vol posar l'accent en el municipalisme, que és des d'on es practica la democràcia real.

Finalment, l'aposta per aconseguir un referèndum pactat i amb garanties i reconeixement internacional, segueix intacta al full de ruta de Catalunya en Comú Podem, ja que hi ha una àmplia majoria de catalans i catalanes que vol decidir el seu futur.

 

Des de EUIA Polinyà, us animem a sortir el proper 21D i omplir ler urnes de vots a favor de la democràcia. Fem una Catalunya en Comú.

Darrera actualització: 29.12.2017 | 13:07