ICV-EUIA:Marxem de vacances i sense pressupost-Juliol 2018

Des que hi ha ajuntaments democràtics mai hem arribat a un mes de juliol sense tenir els pressupostos aprovats. Aquest any, és així.

Això no vol dir que l’Ajuntament estigui aturat, ja que el pressupost de 2017 es prorroga, però sense els nous pressupostos no podem fer les inversions previstes, ni les millores en equipaments i espais públics, i sobretot no es poden augmentar algunes partides previstes de suport a la ciutadania.

La llista del que s’atura és molt llarga, però en destaca:

  • No es podrà fer cap dels projectes dels pressupostos participatius
  • No es podran asfaltar carrers, ni es podrà dur a terme la compra d’un vehicle elèctric, ni del mobiliari pels diferents equipaments i espais públics.
  • A nivell de personal, no es pot iniciar la promoció del personal administratiu i no es poden fer les contractacions de noves places previstes: 2 per brigada i 1 conserge per l’Escola Pere Calders

Però el més greu és que:

Tenim una subvenció de 772.000€ pel pla de polígons que no es podrà licitar ja que el primer termini de justificació és el 30 de setembre. No arribem a temps!!

I una altra subvenció de 54.562,39€ per a la renovació de la xarxa d’aigua d’alguns carrers  que perdrem si no ens amplien el termini per la seva renovació.

Aquesta oposició, tot i que alguns d’ells han estat a l’Ajuntament governant, no entén la importància de la situació. Més enllà de partides que tenen un destí concret, la majoria es doten amb una quantitat que permet fer les compres i el manteniment del que pugui anant sorgint i que, per tant,  són molt necessàries.

Després de diferents reunions, finalment vam arribar a un acord en el punt conflictiu: fer només les  inversions del romanent o superàvit del 2017, ja que l’oposició no està disposada a aprovar inversions que estiguin finançades a crèdit. Arribats a aquest punt, l’oposició ha donat la callada per resposta, i encara seguim amb els pressupostos sense aprovar. Esperem que després de l’estiu es deixin de tàctiques partidistes i pensin realment en les millores del poble que, en definitiva, és la millora de tots els veïns i veïnes.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 10:28