ICV-EUIA:Davant la repressió, unitat d'esquerres i república -Abril 2018

Aquestes darreres setmanes, tant l'aplicació de l'article 155 a Catalunya com de la llei mordassa estàn arribant a extrems insospitats, utilitzant la llei antiterrorista per empresonar a tot aquell que molesti amb les seves protestes.

L'atac continuat a les institucions catalanes i a la llibertat d'expressió exercida per moviments cívics, per artistes i per grups d'ideologia d'esquerres, posa en greu perill els pilars democràtics de la nostra societat i el nostre model de convivència, alhora que posa de manifest la incapacitat del govern espanyol de posar solucions polítiques i de garantir els drets de tots i totes les ciutadanes.

 

És en aquest context que, aquest any, hem commemorat el 87è aniversari de la II República. I hem defensat, com sempre, la proclamació d'una República Federal radicalment democràtica, feminista, social, igualitària i solidària, una República Catalana federada a la resta de pobles de l'Estat que s'ha de construir amb la lluita pels valors i les tradicions republicanes i d'esquerres catalanes, avui més que mai, davant les noves amenaces a la democràcia, a les nostres llibertats i drets socials i nacionals.

 

I no tenim cap dubte: davant aquesta dreta que ens governa amb mà de ferro, aquesta República és i ha de continuar sent el punt de trobada de totes les forces socials i polítiques progressistes que aspirem a transformar la nostra societat i a superar l'actual situació despòtica que estem patint. És per això que treballem i continuarem treballant  per una confluència d'esquerres real, una esquerra forta i unida que faci front i sigui capaç de fer fora a la dreta reaccionària que ens governa, per tal de tornar a garantir la plena democràcia i els drets que ens estan arrabassant.

 

Catalunya en Comú és aquest nou espai d'unitat d'esquerres que estem construint, a on esperem que ben aviat s'hi sumi Podem,  i que ara ha d'arribar a tots els pobles i ciutats per fer de la nostra societat un reflex d'aquells valors republicans, una societat igualitària, lliure i fraterna.

 

Darrera actualització: 02.10.2018 | 09:53