ICV-EUIA: Per unes pensions públiques i una vida digna-Març 2018

Les pensions públiques constitueixen la principal font d’ingressos de més de nou milions de pensionistes i de les seves famílies. Durant la crisi ha estat uns del elements que han contribuït a sostenir a moltes famílies en una difícil situació econòmica. Des de l’any 2009 les pensions públiques han vist limitada la seva revalorització. Enguany, mentre les pensions tindran un increment dels 0,25%, les previsions d’inflació, tant públiques com privades, preveuen un creixement dels preus al 2018 de l’1,5%. Ara, la prioritat de ha ser garantir la suficiència i sostenibilitat de les pensions, valoritzant-les, mínim, d’acord amb la previsió d’inflació prevista per al 2018, i no inferior al 1,5%. Per això les organitzacions i la ciutadania s’està mobilitzant en defensa de les pensions públiques, iniciant campanyes i xerrades, com la que es va fer el dia 21  a Polinyà, de suport i defensa d’un sistema que ha estat i ha de seguir sent garantia de cohesió i de protecció social.

Des de sectors amb clars interessos mercantils s’ofereixen com a alternativa sistemes privats de pensions. Això no és ni més ni menys que crear ciutadans de primera i de segona i que molts més visquin de la beneficència.

Els poders públics han d’apostar per garantir, des del sistema públic, pensions suficients com a eina fonamental per a mantenir i reforçar la cohesió social.

Per això, l’Ajuntament de Polinyà des del primer moment s’ha posat al costat de les mobilitzacions, donant suport, no només aprovant una moció al ple el 21 de març, sinó que ha sufragat els autocars que han possibilitat que totes i tots aquells ciutadans i ciutadanes de Polinyà que volguessin anar a les manifestacions a Barcelona ho poguessin fer.

Entre totes i tots hem de fer pinya reivindicant unes pensions públiques i dignes, per a defensar les nostres pensions i les del  futur dels nostres fills i filles.      

 

Darrera actualització: 02.10.2018 | 09:56