EUiA: Tímida participació ciutadana als pressupostos - Gener 2018

Comencem un nou any i el primer que hem de fer és l’aprovació dels pressupostos (que normalment s’haurien d’aprovar abans de començar l’any).

Els pressupostos contemplen totes les activitats de l’any i la política a fer. Durant l’últim trimestre del passat any es va posar en marxa un projecte de participació ciutadana en algunes de les inversions que el govern municipal va creure convenient. Ha estat la primera vegada que a la nostra població s’ha portat a terme un fet similar. La nostra organització portava molts anys demanant-ho, i tot i que ho valorem molt positivament esperem que aquest hagi estat el principi i de cara al proper any poder organitzar-ho tot amb més temps i intentar que sigui la gent que pugui fer propostes d’inversions, segons les necessitats que consideri que té la nostra població. El ciutadà és qui realment pateix les mancances de serveis, instal·lacions... cada dia. I també és qui hauria de discutir les seves prioritats a l’hora de posar en marxa qualsevol iniciativa d’aquestes característiques.

Per descomptat acceptem els resultats d’aquesta primera votació, però ens trobem que s’han votat projectes que tot i ser bons i necessaris per la població n’hi ha d’altres que són imprescindibles; com per exemple, la retolació dels carrers, que estan molt envellits i en alguns no hi ha ni nom, i això dificulta a la correspondència. D’altra banda, creiem que pot ser un bon moment per estudiar la possibilitat de remunicipalitzar alguns dels possibles serveis que ara es donen de forma externalitzada. Aquestes decisions són les que realment marquen la forma i els canvis que la nostra organització vol fer en aquesta societat.

Volem una societat que no giri entorn dels interessos dels més poderosos, sinó que la seva màxima prioritat sigui defensar els interessos dels seus ciutadans. Amb aquest propòsit d’any nou iniciem el 2018: continuarem treballant pel nostre poble i defensant els interessos dels seus ciutadans.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 10:07