ERC:Dignitat i democràcia-Març 2018

Ens trobem en un context d’involució democràtica sense precedents. Els darrers temps hem vist com es retallaven i vulneraven drets fonamentals. Hem vist com es perseguia policialment un referèndum, i com es reprimia violentament les persones que hi havien anat per votar.

Perquè empresonar persones per les seves idees polítiques, i denegar la llibertat a qui no renuncia als seus ideals legítims, és acabar amb la llibertat ideològica. Són accions que vulneren els drets civils i polítics que sostenen l’estat de dret.

Les injustes decisions preses pels tribunals signifiquen un pas més. Un pas contundent i definitiu en el marc de la repressió política i la vulneració dels drets fonamentals de la ciutadania d’aquest país.

En conseqüència, ningú no pot restar indiferent davant d’aquest atac. Ens interpel·la a tots els que estimem la democràcia, la justícia i les llibertats, amb independència de les nostres opcions partidistes i ideològiques. Tenim representants polítics a la presó i a l’exili. Tenim el Govern de la Generalitat intervingut. I un Parlament assetjat pels tribunals, al qual no es permet desenvolupar lliurement les seves funcions.

Una aliança de tots els demòcrates per a exigir la llibertat de les persones perseguides per haver posat en mans de la ciutadania les decisions sobre el futur polític d’aquest país. Aquest no és un embat de banderes, sinó de valors universals. Per això, emplacem els demòcrates d’Espanya, d’Europa, d’arreu del món, a fer-nos costat. La sensació d’indefensió i d’injustícia és molt gran. Però la resposta, ara més que mai, ha de ser cívica, pacífica, democràtica i massiva. I ha de ser política.

Estem convençuts que si actuem conjuntament, si som persistents, si ens mantenim ferms, si perseverem en la defensa dels principis democràtics, no només aconseguirem posar fi a les imposicions i la repressió, sinó que podrem aspirar -cadascú des de les seves legítimes opcions polítiques- a construir un país millor, més just i més lliure. Mantinguem fermes les banderes de la dignitat i la democràcia.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 10:04