Defemsem les nostres institucions, posem en marxa la República - Novembre 2017

Acabem l’any amb unes eleccions il·legítimes imposades per l’estat espanyol i hem de seguir defensant la voluntat expressada pel poble de Catalunya l’1 d’octubre i el 27 d’octubre per fer un front comú.

Els nostres companys i amics, el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Dolors Bassa, Carles Mundó i Raül Romeva van ser empresonats injustament per un estat fallit i demofòbic. Amb ells, també altres consellers del Govern legítim de Catalunya, Meritxell Borràs, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. El seu delicte? Haver obeït el mandat democràtic del poble de Catalunya de fer un país més lliure, més just i més digne. Per ells, pel Jordi Cuixart i el Jordi Sànchez, també empresonats injustament, per les seves famílies i amics, hem d’estar més units i determinats que mai i no defallir en els nostres objectius i conviccions.

A Esquerra Republicana som testimonis vius de la repressió d’un estat franquista. Avui la història es repeteix. Hem d’interpel·lar amb urgència a tots els demòcrates perquè reaccionin, perquè impedeixin que això passi al cor d’Europa al segle XXI. És un moment d’excepcionalitat i hem de poder treure els companys de la presó i fer que puguin tornar els exiliats i hem de recuperar les institucions i posar en marxa la República. Tenim un país plural i per això mateix  hem de seguir sumant i sumant, construint una gran força política al servei de la llibertat i la justícia. Que segueixi sent un exemple d'honestedat, de rigor, de bones persones.

Les urnes són nostres i no ens les deixarem prendre mai. La nostra és una causa justa que neix del mandat popular de les eleccions amb més participació de la història i que va ser refrendada l’1 d’octubre heroicament malgrat la repressió policial. Sabem que les eleccions del 21-D són il·legítimes, però són el millor camí que tenim ara mateix per defensar la República i respondre democràticament al front del 155. Tenim vocació de servir aquest país, representar una majoria molt àmplia de la nostra societat, i Esquerra Republicana som l’instrument.

 

Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Polinyà

Darrera actualització: 29.12.2017 | 13:06