Conclusions I trobada associacionisme de polígons

Dilluns, 22 de febrer de 2010 a les 00:00
Primera TROBADA D'ASSOCIACIONISME EMPRESARIAL DE POLÍGONS, sota el títol "Experiències per crear i créixer" a Polinyà. Es van conèixer experiències dels diferents polígons i administracions convidats i es van recollir experiències de bones pràctiques i factors d'èxit interessants per als presents.
Una cinquantena de persones provinents d’associacions d’empresaris de diferents polígons de tot l’Estat i representants municipals van reunir-se per parlar i debatre sobre com fer néixer, i sobretot créixer associacions d’empresaris als polígons d’activitat econòmica, en el marc de la Primera Trobada d’Associacionisme empresarial de polígons.

Amb aquesta primera trobada, que es va celebrar el dijous 5 de novembre a Polinyà, es pretenia que les diverses associacions i administracions intercanviessin bones pràctiques i d’experiències. Per altra banda, s’ha treballat amb la intenció que aquesta primera trobada fos un punt de partida de posteriors relacions amb altres associacions i administracions locals que també donen suport a l’associacionisme. Per això s’espera que es converteixi en un espai anual i itinerant sobre associacionisme empresarial als polígons d’activitat econòmica i administració local i que l’any que ve se celebri a Castellar del Vallès .

A més del president de l’Associació d’empresaris dels Polígons Industrials de Polinyà, en la trobada hi van intervenir membres d’associacions d’empresaris i empreses de Riudellots de la Selva, El Bon Pastor, Bufalvent (Manresa), la Villa de los Barrios (Cádiz) Y Fuente del Jarro (València). També hi participaven tècnics dels ajuntaments de Polinyà, Castellar i Pineda. Cal remarcar la participació de la UPIC (Unió de polígons industrials de Catalunya) i de la Diputació de Barcelona com a referents en el foment i dinamització de Polígons d’activitat econòmica.

En el transcurs de les taules rodones va ser molt interessant i instructiu conèixer experiències dels diferents polígons i administracions convidats ja que es van recollir experiències de bones pràctiques i factors d’èxit interessants per als presents.

Al llarg del debat, es va destacar el paper interlocutor de les associacions davant l’administració, especialment la local, absolutament necessari per aconseguir acords i consens per a fer front a les diferents necessitats que es generen en aquests àmbits. Així mateix també es va destacar el paper que aquestes associacions, poden i han de jugar a l’hora de prestar determinats serveis als seus associats que poden facilitar i donar valor a les empreses allà ubicades.

En la cloenda de l’acte, el representant de la Diputació de Barcelona Carles Rivera va destacar la necessitat de cooperació entre empreses i administració però també entre les diferents administracions. També va dir que la celebració d’aquesta Primera Trobada havia estat un bon exemple d’aquest nivell de cooperació. Per la seva banda,  l’alcaldessa de Polinyà, Pepita Pedraza, va destacar com un fet important el desenvolupament d’aquesta primera jornada i va remarcar que els ajuntaments són decisius  alhora de promoure el creixement industrial de forma sostenible i fomentar la relació i la col·laboració entre les empreses, els ajuntaments i els diferents agents econòmics i socials.  L’alcaldessa també va donar el testimoni al regidor de Promoció econòmica de Castellar del Vallès, Joan Creus, municipi que l’any vinent organitzarà la segona jornada.

L’Ajuntament de Polinyà treballa estretament amb l’Associació d’Empresaris dels Polígons Industrials.

Coincidint amb un projecte pilot de Polígons Industrials liderat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Polinyà va impulsar activament fa un parell d’anys la creació de l’Associació d’Empresaris dels Polígons Industrials. L’any 2008 l’ajuntament i l’associació van signar un conveni per al desenvolupament d’accions de suport als polígons. L’objecte del conveni es afavorir l’existència d’un marc estable de col·laboració entre ambdues parts implicades, així com la promoció i suport a l’Associació en el desenvolupament de les activitats que constitueixen el seu objecte social.

Segons l’alcaldessa, Pepita Pedraza, la creació d’aquesta associació ha suposat poder comptar amb un interlocutor vàlid, potent i representatiu alhora de tirar endavant projectes com ara el foment de l’ocupació, la formació professional, la mobilitat i el transport, les infraestructures i també els serveis que des de l’Ajuntament es puguin donar a les empreses. Accions, que en definitiva suposaran també una millora significativa per al municipi i per als ciutadans.

Des de llavors Ajuntament i empresaris treballen conjuntament per portar a terme actuacions que millorin la competitivitat de les empreses i a la vegada la cohesió social del municipi. L’alcaldessa afegeix “des de l’administració hem d’estar disposats a treballar conjuntament i buscar la complicitat i els recursos d’altres administracions per millorar la gestió dels polígons actuals”.
Darrera actualització: 09.03.2011 | 07:53