Acord i canvi - Novembre 2017

Catalunya ha quedat desorientada. Els embats de la crisi econòmica, el procés independentista i l’evidència de la corrupció política han deixat el país sacsejat i presa del malestar, davant el risc d’una gran degradació econòmica, social i política.

Hem viscut massa anys en un laberint de falses expectatives que no han portat enlloc i que ha justificat que tant el govern de la Generalitat com el govern d’Espanya incomplissin les seves obligacions envers Catalunya. L’independentisme i el PP s’han retroalimentat en una escalada que ha dut el descrèdit a les institucions, i el govern de la Generalitat a la presó, problemes greus de convivència i oblit dels grans reptes socials i econòmics del país. Més deute sense inversió ni més despesa social, finances intervingudes, mercat laboral precaritzat, empobriment i desigualtat creixents i serveis públics amb dificultats és el balanç d’aquest període.

Cal doncs sortir del laberint, girar full i obrir una nova etapa. Una nova etapa que abordi amb valentia els problemes i els dèficits de Catalunya i aporti l’esperança de temps millors construïts entre tots i per a tots. Temps d’acord i de canvi.

Acord i canvi per garantir alhora creixement i redistribució en la sortida de la crisi I revertir les velles i noves desigualtats i l’empobriment dels treballadors. Acord i canvi per evitar la divisió i la fractura emocional dels catalans i reconstruir la plena convivència entre ciutadans que es respecten i col·laboren. Acord i canvi per regenerar la nostra democràcia i tornar el crèdit a les nostres institucions polítiques, amb la restitució i l’ampliació de l’autogovern de Catalunya al capdavant.

Amb aquest esperit, conscients de la dificultat i la transcendència del moment que viu Catalunya però també segurs de la seva capacitat i voluntat de superació i convençuts que la nostra proposta d’acord i canvi és el que realment necessita el país, els i les socialistes de Catalunya presentem el nostre programa per a les eleccions al Parlament de Catalunya 2017.

 

Darrera actualització: 30.11.2017 | 19:02