Una exposició per aprendre i experimentar amb les matemàtiques

Dimecres, 17 d'abril de 2024 a les 00:00

S'allotjarà al Centre Cívic del 29 d'abril al 7 de juny, es podrà visitar els caps de setmana i l'entrada tindrà un cost de 2,5 euros 

El Centre Cívic de Polinyà acull, del 29 d’abril al 7 de juny, una exposició itinerant del Museu de les Matemàtiques de Catalunya. És un espai d’experimentació amb 23 mòduls interactius de geometria, estadística, probabilitat, estratègia i combinatòria, pensats per oferir situacions de col·laboració i discussió. No calen coneixements específics per gaudir-ne i aprendre-hi.

L’exposició consta d’un recorregut farcit de jocs, reptes i amb material lúdic que els visitants podran manipular amb nivells diferents de dificultat. Tots els materials exposats han estat dissenyats pel Museu de Matemàtiques i representen petits reptes a superar pels visitants, o bé mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la ciència de la matemàtica.

La mostra, que ha passat per més d’una trentena de poblacions de tot el territori català, es podrà visitar els dissabtes de 17 a 19 h i els diumenges de 10 a 12 h. L’entrada tindrà un cost de 2,5 euros.

Visites escolars

De dilluns a divendres, l’exposició obrirà per a les visites escolars, que en aquest cas seran gratuïtes. Totes les visites, tant les escolars com les de cap de setmana, es faran amb la guia i acompanyament d’un monitor.

Les escoles, a més, participaran en el taller “Les cúpules de Leonardo da Vinci”, que consisteix en la construcció col·lectiva de cúpules d’aproximadament quatre metres de diàmetre i un d’altura aproximadament. Una estructura tridimensional amb bastons que se sostenen els uns amb els altres i que ja apareixen en els escrits de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci.

La cessió de l’exposició, la instal·lació i el servei de monitoratge té un cost de 10.526,6 euros per a l’Ajuntament. Des de 2006, els impulsors del Museu de Matemàtiques treballen per apropar aquesta ciència a la ciutadania de tot Catalunya, mostrant els aspectes lúdics, estètics i sorprenents d’aquesta ciència a partir de l’experimentació personal.

Darrera actualització: 04.04.2024 | 12:11