Tres alumnes de l’Institut Polinyà guardonades al Certamen Atenea

Dijous, 6 d'abril de 2023 a les 00:00

L'acte de reconeixement es va celebrar a l'Auditori Municipal Miquel Pont de Castellar del Vallès el 22 de març

Les guardonades de Polinyà en el certamen Atenea de 2022, impulsat pel Servei Educatiu del Vallès Occidental VIII, han estat Ada Bautista Enríquez, pel treball de recerca (TDR) titulat “Ara que estem junt(e)s” i Ainoa Fuentes Rodríguez i Lucía Pérez López per la recerca “Malaltia de Ménière: una malaltia silenciosa”.

Totes tres han rebut un reconeixement als seus treballs de recerca en un acte celebrat a l’Auditori Municipal Miquel Pont de Castellar del Vallès acompanyades de les seves tutores, Judith Fernández i Conxa Ortega, i del regidor d’Educació de l’Ajuntament, Joel Fernández. Enguany s’ha pogut tornar a celebrar un acte conjunt després de tres anys fent les entregues per separat a causa de la Covid-19.

La recerca d’Ada Bautista és una treball molt personal que parla sobre la ruta dels exiliats de la Guerra Civil però a partir de la seva pròpia experiència com a participant del projecte de l’Institut de la Joventut (INJUVE) “Ruta al Exilio”. Amb aquesta iniciativa va tenir l’oportunitat de recórrer, acompanyada d’altres joves, una adaptació de la ruta que van fer els exiliats del 39. També ha vinculat aquesta experiència a la història del seu tiet avi i al llibre Ara que estem junts de Roc Casagran.

El TDR d’Ainoa Fuentes i Lucía Pérez vol donar visibilitat a la malaltia de Ménière. Es tracta d’un trastorn crònic de l’orella interna que provoca problemes d’equilibri i d’audició. Pot causar una pèrdua d’audició irreversible als malalts i episodis de vertigen greus que els pot arribar a provocar nàusees i vòmits i a fer perdre l’equilibri i caure. És una malaltia molt poc reconeguda social i sanitàriament però que repercuteix molt en l'estil de vida de la persona afectada. Per això, les autores han fet la recerca des de  dues vessants: la científica i la social.

El certamen Atenea vol potenciar i donar a conèixer els treballs de recerca fets pels alumnes de 2n de batxillerat dels instituts de Polinyà, Castellar del Vallès, Palau-Solità i Plegamans i Sentmenat.

Darrera actualització: 06.04.2023 | 11:20