S’instal·len 109 plaques solars a la coberta de Can Gavarra

Divendres, 26 de gener de 2024 a les 00:00

Amb aquest ja són quatre els edificis municipals amb instal·lació fotovoltaica.

Can Gavarra, el centre municipal de serveis per a les empreses i l’emprenedoria, estrena el 2024 lluint 109 plaques solars a la coberta. Aquesta nova instal·lació fotovoltaica sumarà una potència pic —la màxima que pot assumir el sistema en condicions òptimes—, de 59,40 kWp. Amb un inversor trifàsic de 50 kW, s’estima una producció anual de 71.477 kWh.

Als mesos d’hivern, la producció fotovoltaica no serà suficient per generar l’energia necessària per al consum mensual, però sí que es podrà cobrir una part important del total. Durant la resta de l’any, s’ha calculat que la producció d’energia serà molt similar al consum i, per tant, en aquest període s’estima que l’edifici podrà ser energèticament autosuficient i, a més, capaç de produir un excedent que comportarà més estalvi econòmic. 

En total, es calcula que la instal·lació permetrà un estalvi anual de 17.080,79 €. A més, amb aquesta nova instal·lació fotovoltaica, l’edifici deixarà d’emetre 34,38 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera.

El cost de la instal·lació ha estat de 50.088,43 € i es preveu que la inversió quedarà amortitzada en dos anys i mig. Per finançar l’obra, l’Ajuntament ha comptat amb una subvenció de 25.000 € de la Diputació de Barcelona.

El compromís de Polinyà amb la transició energètica ha permès dotar d’instal·lacions fotovoltaiques quatre edificis municipals en només tres anys: Can Gavarra, El Roure, el Centre Cívic i el PAS.

Darrera actualització: 26.01.2024 | 14:20

Imatges