S'inicien les obres d'una pantalla vegetal a Joan Fuster

Dimarts, 18 d'octubre de 2022 a les 00:00

Amb aquesta actuació es generarà una línia d'arbres que permetrà esmorteir el soroll visual i sonor de la zona industrial sobre la trama urbana.

Una pantalla vegetal reduirà els efectes visuals i sonors de la zona industrial al passeig de Joan Fuster. Des de fa uns dies s'hi treballa per a crear una línia d'arbres que separarà la trama urbana de la industrial, situades a banda i banda de la riera de Polinyà.

Amb aquesta actuació també es restaurarà l'ecosistema de la riera i, per aquest motiu, només s'hi plantarà vegetació autòctona de ribera. D'aquesta manera es vol naturalitzar els curs fluvial i recuperar l'ecosistema que li és propi. S'hi combinaran espècies com el freixe (fraxinus angustifolia), de fullatge caduc, amb roures (quercus pubescens), que tenen una pèrdua de fulla a l'hivern molt poc significativa en el nostre clima. L'arbrat es combinarà amb espècies arbustives de diferents alçades que donaran densitat i contribuiran a crear un espai més naturalitzat, lluny dels enjardinaments convencionals.

En el mateix espai també s'hi incorporarà un sistema de drenatge urbà sostenible anomenat bioswale. Es tracta d'un parterre vegetat format per diferents substrats que afavoriran la recollida i filtració de l'aigua al sòl i reduirà la quantitat d'aigua a la calçada. El cost d'aquesta actuació és de 148.061,53 €.

Afectacions al veïnat

Mentre durin les obres, que es preveu que s'allarguin dos mesos, no es podrà aparcar a la zona afectada. Els fanals de la vora de la riera tampoc podran funcionar mentre durin els treballs. Pel que fa als contenidors de recollida selectiva que hi ha al mateix espai, s'hi garantirà l'accés en tot moment.

Darrera actualització: 18.10.2022 | 13:27