Polinyà se suma a la xarxa BELC

Dimarts, 30 d'abril de 2024 a les 00:00

El projecte aplega un miler d’autoritats locals de la UE i promou el diàleg i la comunicació entre els àmbits municipal i europeu

Polinyà s’ha integrat a la xarxa europea Construir Europa amb les Autoritats Locals (BELC, per les sigles en anglès de Building Europe with Local Councillors), una iniciativa que aplega càrrecs electes de pobles i ciutats d’arreu de la Unió Europea. L’objectiu és que alcaldies i regidories contribueixin a promoure la comunicació i el diàleg amb la ciutadania sobre temes relacionats amb la Unió Europea que els afecten, així com fomentar la comunicació i les aliances entre les estructures de govern europea i local.

El projecte possibilitarà la difusió de polítiques programades per la Unió Europa i promourà la participació ciutadana per acostar el debat públic europeu al món local. La participació en la xarxa BELC permetrà, també, que els representants locals col·laborin amb homòlegs de tot Europa i rebin informació sobre polítiques i accions de la UE, així com assistència per organitzar activitats amb la ciutadania. L’adhesió permetrà que l’Ajuntament de Polinyà millori l’accés a les comunicacions oficials de la UE i rebi informació específica sobre assumptes d’interès. També contribuirà a visibilitzar a la vila les activitats dutes a terme per la Unió. En el cas de Polinyà, el representat polític que representarà el municipi a la xarxa BECL serà l’alcalde, Javier Silva.

La xarxa té un miler de membres, dels quals els estats amb més representativitat són Itàlia, Espanya i Romania. D’Espanya hi ha 178 integrants, i les comunitats més representades són el País Valencià, Andalusia i Catalunya. Tot i que la iniciativa s’adreça especialment a les autoritats de localitats de menys de 100.000 habitants, també hi ha ciutats més grans.

Darrera actualització: 29.04.2024 | 18:02