També ha aprovat, per unanimitat, el projecte educatiu de centre de les escoles bressol municipals.
Polinyà ja disposa d'un Pla de mobilitat urbana sostenible, una eina indispensable per a la planificació i millora de la mobilitat al municipi. El document, elaborat per la Diputació de Barcelona, ha estat aprovat per unanimitat al Ple municipal ordinari celebrat el 27 de gener i recull una diagnosi de la situació actual de les xarxes bàsiques de mobilitat tant per als vianants, com per a les bicicletes, el transport públic i el vehicles privat.
A partir d'aquí, el pla planteja 30 actuacions, tant a curt com a llarg termini, per tal d'arribar a un model ambientalment sostenible, a més de segur, accessible i equitatiu per a totes les persones. Totes les actuacions definides s'agrupen en aquests vuit eixos:
"Aquest pla aporta una visió integral i completa per acabar de fer el pas endavant que el municipi necessita per a situar-nos en el moment social i mediambiental que ens correspon com a poble", ha explicat l'alcalde de Polinyà, Javier Silva. El pròxim pas és la calendarització de les accions a portar a terme, per a la qual cosa l'equip de govern s'ha compromès a reunir-se en les pròximes setmanes amb la resta de grups per a dissenyar-lo. La portaveu de Polinyà En Comú Podem, Dolores Delgado, ha valorat el pla de mobilitat molt positivament i ha demanat al govern municipal que "qualsevol actuació a la via pública s'emmarqui en aquest document".
S'aprova el projecte educactiu de centre de les EBM
El Ple també ha aprovat per unanimitat el projecte educatiu de centre de les escoles bressol municipals, un document que indentifica els trets d'identitat i els principis pedagògics i organitzatius:
El regidor d'Educació, Joel Fernández, ha aclarit durant la sessió que "un projecte educatiu conjunt per a les dues escoles era indispensable per a enfortir l'etapa educativa del 0 a 3 a Polinyà". Aquest document, que va ser aprovat a la reunió del Consell d'Educació del 14 de desembre de 2020, ha estat elaborat per les direccions de les dues escoles amb la col·laboració dels tècnics municipals.
Finalment, el Ple també ha aprovat la modificació de les bases de les beques Oportunitats. La primera convocatòria d'aquestes beques es va fer en el 2020 per a donar resposta a la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 i amb l'objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés al lleure d'estiu, el material escolar i les activitats extraescolars. En aquesta primera edició es van concedir 10 beques per a casals d'estiu, 50 per a activitats extraescolars i 83 per a despeses escolars.
Ara, després de fer la valoració de la primera convocatòria, s'ha decidit fer-ne algunes modificacions per tal d'agilitzar-ne la concessió: