Polinyà inaugura el primer espai d’esbarjo per a gossos del municipi

Dimecres, 3 de juliol de 2019 a les 00:00

La nova àrea compta amb 935 m2 amb elements de joc per als animals.

Polinyà estrena un espai d’esbarjo, el primer que es construeix al municipi, situat al Parc de la Riera, entre el carrer de la Costa i el passatge del Parc de la Riera. Amb una superfície de 935 m2 aquesta àrea dona resposta a la demanada de propietaris de gossos de Polinyà de disposar d’espais dignes i còmode per a la socialització dels animals i on puguin estar-se deslligats.

L’àrea està delimitada per una tanca i s’hi han instal·lat bancs, una font doble perquè en puguin veure tant les persones com els gossos de manera separada, un dispensador de bosses per recollir els excrements i una paperera amb tapa per tal d’evitar les males olors. També s’hi han instal·lat diversos elements de joc per als animals.

Per tal de mantenir l’espai en les millors condicions higièniques es programarà una desinfecció mensual de l’espai que inclou un tractament preventiu per tal d’evitar qualsevol tipus d’infestacions. 

Civisme i compliment de les normes per assegurar-ne la convivència

Aquesta mena d’espais, a més d’afavorir la convivència, disminueixen les molèsties derivades de la tinença d’animals en entorns urbà. Però, perquè així sigui, cal el compromís dels propietaris de gossos i el respecte per les normes d’ús de l’espai. Des de l'Ajuntament també es demana un ús responsable del dispensador de bosses per tal de garantir que la resta d'usuaris que en necessitin també en trobin.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar un reglament d’ús del nou espai el passat novembre segons el qual els gossos hi podran accedir deslligats sempre que el seu comportament ho permeti, els propietaris hauran d’assegurar-se de tancar l’accés al recinte per tal que els animals no s’escapin, estarà prohibit que hi accedeixin les femelles en zel i serà obligatori recollir les defecacions dels gossos (la multa per no fer-ho pot anar dels 100 als 750 €). Els gossos classificats com a potencialment perillosos també podran accedir al parc d’esbarjo deslligats però hauran de portar morrió. També és obligatori, tant a l’espai d’esbarjo com a la resta del municipi, netejar les restes d’orins amb aigua. Podeu consultar el reglament complet clicant aquí (l'annex 1).

Primera actuació dels pressupostos participatius

Aquesta és una de les tres propostes més votades per la ciutadania en el procés de pressupostos participatius 2018 que es va realitzar al municipi. El cost de l’actuació ha estat de 18.242,38 euros.

 

Darrera actualització: 03.07.2019 | 11:56