Polinyà diu prou a les violències masclistes en el 25-N

Dilluns, 27 de novembre de 2023 a les 00:00

La lectura del manifest, la caminada de la Dona i l'encesa d'espelmes han estat els actes centrals per a commemorar aquest dia. 

A Espanya ja han mort assassinades per feminicidi 1.237 dones des del 2003, l’any en què es van començar a recollir les dades. La violència masclista és una violació dels drets humans que reclama la implicació de la societat i, amb aquest objectiu i, també, el de no oblidar cap de les dones assassinades, a Polinyà s’han portat a terme diverses activitats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Tres dies d'actes

La primera activitat va tenir lloc el divendres 24 de novembre, amb una sessió de l’Hora del Conte a la Biblioteca Neus Català amb narracions adaptades per als més petits que parlaven d’igualtat i de capgirar els estereotips.

L’endemà, dissabte 25, es va convocar una concentració a la plaça de la Vila durant la qual es va llegir el manifest, a càrrec de la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+, Cintia Guerrero Tapia. També hi van participar usuàries del Casal de la Gent Gran El Roure, amb la lectura de diversos poemes.

Just després, i també a la plaça, el PAS va oferir un taller d’autodefensa personal durant el qual les participants van aprendre algunes tècniques bàsiques d’evasió. A la tarda, un teatre-fòrum al Centre Cívic va servir per plantejar als assistents si, a les famílies, s’assumeix realment l’educació en igualtat dels fills i filles.

La caminada amb Dones Polinyà, un èxit de participació

Dones Polinyà, amb el suport de l’Ajuntament, va tornar a organitzar una caminada popular pel 25-N i, de nou, va tornar a ser l’acte del programa amb més participació. Aquesta activitat s’ha convertit en una oportunitat per a Polinyà de mostrar el rebuig a les violències masclistes de manera col·lectiva i contundent. Per a finalitzar l’acte, representants dels cossos de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra van intervenir-hi i es va acabar amb una encesa de 57 espelmes en record de cadascuna de les dones assassinades per violència masclista el 2023: 52 en mans de les seves parelles o exparelles i unes altres cinc, també víctimes de feminicidi, fora de l’àmbit de la parella.

Darrera actualització: 27.11.2023 | 10:05