Polinyà contra les violències masclistes

Dijous, 10 de novembre de 2022 a les 09:00

Teatre, tallers, rondalles i la tradicional caminada contra la violència masclista omplen el programa d'activitat per a conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat de treballar plegats en l'erradicació de les violències contra les dones.

Polinyà torna a sumar-se aquest 2022 a la commemoració del Dia Internacional per l’eliminació de la Violència vers les dones, una diada que té lloc anualment cada 25 de novem­bre per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones arreu del món, i per reclamar polítiques a tots els països per a la seva erradicació. Així, amb l’objectiu de compartir amb tota la població els objectius d’aquesta diada l’Ajuntament organit­zarà del 25 al 27 de novembre, amb la col·laboració del teixit associatiu local, diferents propostes obertes a tota la població:

Divendres, 25 de novembre

  • A les 12 h a la plaça de la Vila es farà lectura del manifest i, posteriorment, un minut de silenci en homenatge a les dones víctimes de la violència masclista. Just després, la companyia Teatre del Buit actuarà també a la plaça.
  • A la tarda, a les 17.30 h, l'Espai Jove el Casal acollirà un taller de noves masculinitats. Una activitat pensada per a transformar les opressions de gènere generant processos de canvi que promoguin rela­cions més sanes, justes i igualitàries. Per a participar-hi cal fer la inscripció prèvia enviant un missatge per whatsapp al telèfon 615 559 999 o un missatge directe al perfil d'Instagram @polinyajove.
  • Per últim, a les 18 h al Centre Cívic, “L’estigma del minotaure”, una representació teatral amb dinàmica participa­tiva a càrrec, també, de la companyia Teatre del Buit. L'entrada és gratuïta.

Dissabte, 26 de novembre

L'entitat Las Brujas ha programat una hora del conte feminista, una rondalla que de segur et farà reflexionar-hi. Serà al pati de El Roure a les 11 h. 

Diumenge, 27 de novembre

L'associació Dones de Polinyà torna a organitzar la caminada en contra de la violència masclista. La participació és gratuïta però cal fer la inscripció prèvia en línia.

Dia Internacional per l’eliminació de la Violència vers les dones

La violència vers les dones i nenes és una violació greu dels drets humans, de la dignitat i de la llibertat de les dones. Aquesta afecta negativament el benestar de les dones i im­pedeix la seva plena participació a la societat.

Segons les dades de l’observatori de l’ONU, gairebé 1 de cada 3 dones ha patit algun tipus d’abús en algun moment de la seva vida. Les crisis sanitàries i humanitàries recent unides als desastres climàtics que patim, han fet augmentar aquestes dades, i un nou informe d’ONU Dones, basat en les dades re­collides en només 13 països des de la pandèmia, recull que 2 de cada 3 dones han patit alguna mena de violència o conei­xen a alguna dona que l’ha sofert.

La violència envers les dones no està reservada a una cultura, regió o país específic, ni tan sols a grups particulars de dones a la societat. La violència de gènere és generalitzada i s’ha de prevenir. Una mesura de prevenció és fer visible i sen­sibilitzar la ciutadania sobre aquesta situació amb l’objectiu d’arribar a un compromís de tota la societat per a erradicar les violències masclistes.

Darrera actualització: 10.11.2022 | 10:26