Polinyà commemora el 25-N

Dilluns, 13 de novembre de 2023 a les 10:00

La violència masclista no és un afer privat, sinó una violació dels drets humans que reclama la implicació de la societat.

Polinyà commemora aquest novembre el 25-N, Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, amb actes orientats a la conscienciació i a la memòria de les víctimes. El primer està adreçat a la canalla amb una Hora del Conte, divendres 24, a la biblioteca Neus Català. Seran narracions adaptades per als més petits de la mà i la imaginació de la rondallaire Susagna Navó. Per a assistir-hi cal fer uns inscripció.

Fes la inscripció gratuïta a l'Hora del Conte

Dissabte 25 hi ha convocada una concentració a la plaça de la Vila a les 12, en què es llegirà el manifest. A les 12:20, el PAS hi impartirà un taller d’autodefensa personal, durant el qual es mostraran habilitats que facilitin l’evasió en cas d’agressió.

També dissabte, a les 18 h al Centre Cívic, hi ha programat el teatre-fòrum “Escolta’m”, protagonitzat per una família formada per mare, pare, fill i filla adolescents. Es tracta d’un espectacle participatiu en què el públic adquireix un paper actiu.

Finalment, Dones de Polinyà organitza la Caminada de la Dona, el dia 26 amb un recorregut fàcil de 8 km. Per a participar-hi cal inscriure’s abans del 24 de novembre. En acabar, a la plaça de la Vila, es farà un acte en record de les víctimes.

Inscriu-te a la caminada de la Dona

Sabies que hi ha diferents tipus de violència masclista?

A banda de la física i la sexual — les més conegudes— es donen la psicològica, que fa servir la intimidació i les amenaces; la vicària, en què els agressors exerceixen violència contra els fills i filles amb l’objectiu de fer mal a les parelles o ex-parelles; l’econòmica, consistent a aconseguir la dependència econòmica de l’altra persona per a controlar-la; la digital, com ciberassetjament; la de segon ordre, que inclou actes que impedeixen la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones en situació de violència masclista, i la vulneració de drets sexuals i reproductius, que impedeix o dificulta l’accés a una informació veraç, necessària per a la presa de decisions autònomes i informades.

Darrera actualització: 16.11.2023 | 10:31