Polinyà acull l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre els recursos hídrics

Dilluns, 5 de setembre de 2022 a les 00:00

La mostra, organitzada per Agbar amb la col·laboració de l'Ajuntament, es pot visitar fins al 25 de setembre al passeig de l'Avinguda de Sentmenat, 58-70

Polinyà acull l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, sobre els usos i abusos que en fem com a societat i sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural.

L’exposició, que es pot visitar al passeig de Sentmenat, 58-70, des d’avui, dilluns 5 de setembre, fins al 25 del mateix mes, està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

L’alcalde de Polinyà, Javier Silva, ha destacat que “en un moment de prealerta per risc de sequera com l’actual, es fa importantíssim explicar a la ciutadania com funciona el cicle de l’aigua des del seu inici fins al seu retorn al medi”.

“Les administracions -ha afegit Silva- hem de vetllar per conscienciar la població sobre l’ús de l’aigua i prevenir i reduir l’abús que es pot fer d’un recurs tan valuós per a la vida i, sovint, escàs. A més, som un Ajuntament compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i treballem per assolir-los”.

El gerent territorial d’Agbar, Josep Maria Montserrat, ha remarcat “l’aposta d’Agbar per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment on l’emergència climàtica cada cop es fa més evident amb els fenòmens extrems, com la sequera i les pluges”, i ha dit que “cal que actuem per preservar un recurs escàs com és l’aigua”.

“La companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’exposició és un exemple d’aquesta aposta”, ha afegit Montserrat i, per això, ha animat les escoles a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Agbar garanteix a tota la població”.

Així mateix, el representant de la companyia del cicle de l’aigua ha apel·lat a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals per estalviar aigua davant la seva escassetat i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

Durant les pròximes setmanes, es programaran visites de l’alumnat d’escoles del municipi.

Com a dades destacades, “Operació Aigua” mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, cosa que provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

L’exposició “Operació Aigua”, que és itinerant, ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda, Les Borges Blanques, Palamós, Cubelles, Roses, L’Arboç i Cervelló. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 16:28