Obert el període de presentació de propostes ciutadanes per millorar Polinyà

Dimarts, 15 d'octubre de 2019 a les 00:00

Per segona vegada, Polinyà posa en marxa un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi com invertir 330.000 euros del pressupost municipal per als anys 2020 i 2021

Els veïns i veïnes de Polinyà ja poden fer totes aquelles propostes que considerin necessàries per millorar Polinyà. Per fer-ho, només caldrà entrar a l’Espai de Participació online i omplir un formulari breu per exposar la seva idea. Aquesta primera fase de presentació de propostes durarà fins al 15 de novembre. Cadascuna de les propostes caldrà que tinguin, com a mínim, el suport de cinc persones més perquè el projecte pugui passar a la fase de valoració tècnica i votació final. Per donar suport a les propostes només cal entrar a la plataforma, registrar-se com a usuari o usuària i clicar sobre la icona de la mà amb el polze alçat en senyal de “m’agrada” que hi haurà en cadascuna d’elles.

Qui pot participar-hi?

Totes les persones empadronades a Polinyà que tinguin més de 12 anys podran participar del procés ja sigui aportant propostes, donant-les suport o votant a la fase final del procés.

Quin és el calendari del procés participatiu?

Tothom que ho desitgi podrà presentar propostes fins al 15 de novembre. Després d’aquesta data i fins al 8 de novembre, serà l’equip tècnic de l’Ajuntament qui avaluarà la viabilitat de les propostes presentades tenint en compte diversos criteris:

  • Que responguin al bé comú
  • Ser competència de l’Ajuntament
  • Respectar el marc jurídic i legal existent
  • Ser tècnicament viables
  • No superar el pressupost màxim per actuació de 75.000 euros.
  • Ser coherents amb els valors i els plans municipals aprovats

Un cop decidides les propostes que poden passar a la fase final, el 9 de desembre s’obrirà el període de votació ciutadana. Tots els veïns i veïnes empadronades a Polinyà i majors de 12 anys podran votar fins a tes projectes d’inversió i tres projectes de caire social. Per fer-ho, caldrà registrar-se a la plataforma de participació. Aquesta serà la manera de comprovar que només la ciutadania que compleixi els requisits pugui votar.

Els projectes d’inversions que obtinguin una major puntuació seran seleccionats fins a exhaurir la disponibilitat econòmica. En el cas dels projectes d’inversions en espai públic i equipaments es garantirà que entre les tres propostes seleccionades, com a mínim una sigui una projecte de caire infantil/juvenil.

Pel que fa a les propostes de caire social, se seleccionarà una única proposta i serà aquella que més vots hagi obtingut.

Resultats dels pressupostos participatius de 2017

La primera experiència de pressupostos participatius que es va portar a terme a Polinyà va ser el 2017. En aquell primer procés va participar un 12,58% d’un cens de 6.640 persones. Els projectes escollits van ser:

  • La construcció d’un espai d’esbarjo per a gossos, inaugurat fa uns mesos.
  • La reducció i millora d’alguns passos elevats del municipi, actuació que s‘executarà aquesta tardor.
  • La col·locació de veles a la rambla de Rafael Casanova. Aquest darrer projecte, finalment, no s’ha executat perquè la previsió és fer una reforma integral de la rambla que inclogui des del subsòl i el paviment fins a l’arbrat i el mobiliari.
Darrera actualització: 14.10.2019 | 18:59