El Ple Muncipal aprova iniciar un nou tràmit que donarà noves possibilitats per les parcel·les públiques del Polígon de Llevant

Dijous, 29 de setembre de 2011 a les 00:00
Es pretén oferir un ventall de possibilitats més adequades a la potencial demanda

En el Ple Municipal de Polinyà del passat 28 de setembre es va aprovar, entre d'altres punts, iniciar l'expedient i plecs de condicions per a l'alienació de béns patrimonials, dret de superfície, lloguer amb opció de compra o permuta de diferents parcel·les al Polígon de Llevant. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ICV-Euia, ERC i PP i amb l'abstenció de PSC i PXC.

Aquest procediment permetrà iniciar un nou procés que obre noves possibilitats per a l'adjudicació de les 10 parcel·les de titularitat municipal del Polígon Industrial de Llevant. A més d'adequar els preus al mercat, amb aquest acord l'Ajuntament, pretén oferir un ventall de possibilitats més adequades a la potencial demanda atesa l'especial dificultat econòmica que viuen les empreses amb motiu de la crisi que estem patint per això, s'han ampliat les fórmules per facilitar l'accés a les parcel·les als possibles interessats i alhora reactivar l'activitat econòmica del municipi. D'aquesta manera no s'obre només un procés de compra, sinó que també hi ha la possibilitat de lloguer amb opció a compra, permuta o dret a superfície.

El Polígon de Llevant, un nou concepte de zona industrial

El polígon industrial de Llevant es va posar en funcionament fa uns tres anys, té 64,52 hectàrees, que van de Nord a Sud del terme municipal i s'hi preveu un sostre industrial de 300.000 m2. La realització d'aquest nou polígon ha permès l'execució de la ronda est de Polinyà, que facilita la regeneració del teixit urbà de la vila i, alhora, possibilita el trasllat de tot el trànsit industrial a aquesta nova ronda perifèrica que connecta Polinyà amb l'autopista AP-7, la qual cosa suposa una immillorable comunicació per carretera per aquesta nova zona industrial.

Aquest nou polígon, en el qual ja s'hi han instal·lat algunes empreses, està adequat a les necessitats del segle XXI i és un nou concepte de zona industrial, ja que compta amb magnífiques comunicacions i, alhora, en la seva construcció s'han mantingut el conjunt de zones verdes que l'envolten i que consoliden un corredor ecològic de més de 4 kilòmetres de longitud i que protegeix la major part dels arbres i la superfície de conreus de secà.

 


Darrera actualització: 14.10.2011 | 01:04