Nou espai de cal·listènia al parc de la Riera
El primer parc de cal·listènia de Polinyà, que ha estat una demanda molt repetida sobretot pel col·lectiu jove, és d’ús lliure i estarà situat al parc de la Riera, al costat de l’skatepark.
La cal·listènia és una disciplina esportiva centrada en els moviments de grups musculars, la potència i l’esforç. La seva pràctica millora la postura i tonifica el cos. A més, en ser un esport d’impacte baix, està recomanat per a aquelles persones amb problemes a les articulacions.
Tot i que en els darrers temps s’ha fet molt popular al món del fitness, la cal·listènia ve de lluny: hi ha testimonis històrics de la seva pràctica a l’antiga Grècia però com a tal es comença a desenvolupar a França al segle XVIII.
L’ús del parc està recomanat per a adults i joves d’una alçada mínima d’1,40 m. Al mateix espai s’hi ha instal·lat un panell informatiu amb tres propostes de circuits segons el grup muscular que es vulgui treballar. També es pot consultar un vídeo amb instruccions a través del codi QR que es troba al panell informatiu.
S’hi han instal·lat diversos elements per als exercicis: barres a diferents alçades, barres paral·leles triples, paral·leles baixes, plataformes de salts i un conjunt gran d’aparells tipus Kronos amb anelles, bancs d’abdominals, escales horitzontals i zona de salts. L’espai, a més, compta amb un paviment de cautxú d’absorció d’impactes. La instal·lació ha tingut un cost de 55.510,46 €.
Un espai inclusiu
L’espai està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i compta també amb un senyal de tecnologia Navilens, que permet oferir informació a través d’una locució a persones amb discapacitat visual. D’aquest manera se’ls facilita moure’s amb autonomia per llocs desconeguts. Aquesta tecnologia també es fa servir per a orientar a persones invidents a la xarxa de transport públic i a altres llocs d’interès com museus. També l’accés s’ha adaptat amb una rampa amb encaminaments i botons tàctils, i s’ha protegit el perímetre de l’espai amb una vorada per a impedir caigudes amb cadires de rodes i que serveix com a senyal per a persones invidents. També s’ha tingut en compte que el color del cautxú contrastés amb el de les barres per a facilitar la identificació dels elements a persones amb problemes de visió.