Polinyà tindrà el seu Consell d’Infants i Adolescents

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 10:00

El Ple ha aprovat el reglament que regularà aquest nou òrgan de participació que donarà veu a la població més jove.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat en la seva darrera sessió el Reglament del Consell Territorial de Participació dels Infants i Adolescents de Polinyà, que ha sigut elaborat amb la Diputació de Barcelona. Estarà format per entre 20 i 30 consellers i conselleres de 12 a 17 anys.

 “Amb aquest consell volem aconseguir, per una banda, que infants i adolescents coneguin el poble i participin en la seva construcció i, per una altra, educar en els principis i valors democràtics fent que els drets dels infants i adolescents siguin coneguts, escoltats, defensats i reconeguts”, ha defensat el regidor d’Educació, Joel Fernández.

Els consellers i conselleres que en formin part podran  recollir demandes i peticions d’altres infants i adolescents de Polinyà i fer-les arribar a l’Ajuntament, així com proposar idees, projectes i iniciatives noves. Pròximament, el consistori farà públic de quin a manera es podrà formar part d’aquest nou òrgan de participació.

Els comptes del PAS en negatiu

En aquesta darrera sessió del ple també s’han aprovat els comptes del Complex esportiu i Piscina coberta PAS corresponent al 2021 amb un resultat negatiu de 290.675,01 euros. Per tant, tal i com es preveu al contracte signat el 2007 amb l’empresa concessionària, l’Ajuntament procedirà al restabliment de l’equilibri econòmic amb el pagament d’aquest import a l’empresa Sport Aqua Polinyà S.L. que és qui gestiona el poliesportiu.

“Esperem que s’estudiï bé aquesta situació de cara a la finalització del contracte que arribarà en breu perquè no pot continuar passant que haguem de fer un reequilibri d’aquesta forma i que estiguem sustentant una empresa privada amb diners públics”. Aquesta ha estat la crítica de la portaveu de Polinyà En Comú Podem, Dolores Delgado, i a la qual ha respost l’Alcalde, Javier Silva: “Precisament perquè volem mirar molt bé aquest punt, tot i haver finalitzat ja el contracte encara no hem signat un de nou perquè estem estudiant la millor opció”.

Finalment, tots els grups han presentat i aprovat per unanimitat una moció per a la millora del finançament de l’administració local i una segona amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de les violències contra les dones.

Darrera actualització: 05.12.2022 | 08:51