Nova ordenança per a abaratir el cost del SAD als usuaris

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 09:00

Durant el darrer ple ordinari d’aquest mandat també es va aprovar una moció en defensa de la sanitat pública.

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) és un servei de prevenció i detecció de vulnerabilitat, sobretot en gent gran, que l’Ajuntament ofereix des del 2002 quan es va adherir al SAD Comarcal que gestions el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest és un programa subvencionat per la Generalitat però, ara, amb l’aprovació per part del ple municipal d’una nova ordenança també ho estarà per part de l’Ajuntament. La regidora de Benestar Social, Mari Carmen Acosta ha explicat el perquè d’aquesta mesura: “En els darrers anys s’ha vist una davallada d’usuaris i hores que fan servir aquest servei a causa de l’increment del preu /hora i amb aquesta ordenança que portem al ple garantim, com a mínim, que tots els usuaris rebin una subvenció del 50%”.

Això vol dir, per tant, que si abans un usuari que no tenia dret a cap ajuda havia de pagar 22,09 €/hora, ara, amb la nova ordenança es garanteix que aquest preu es redueixi a la meitat per a totes les persones usuàries i, depenent del nivell d’ingressos de la persona el cost pugui arribar a ser de 0 euros.

Moció en defensa de la Sanitat Pública

En aquesta darrera sessió el ple ha aprovat una moció, presentada per tots els grups a iniciativa de la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Polinyà, amb l’abstenció dels dos regidors d’ERC i els vots a favor de la resta.

Aquesta moció demana la derogació d’una llei aprovada el 1997 que permet la gestió privada de l’atenció sanitària. Reclama, també, que la nova llei impossibiliti la constitució de qualsevol entitat de naturalesa privada com fundacions, o consorcis mixtos i privats per a gestió de l’atenció sanitària. 

Roque Fernández, veí de Polinyà i representant de la plataforma ha agraït als grups l’aprovació d’aquesta moció i ha advertit de la importància “que la sanitat pública surti de la privatització on ens van ficar el 1997 amb aquesta llei que esperem es derogui en aquest legislatura”.

La darrera sessió ordinària del mandat

La regidora de Polinyà En Comú Podem no ha volgut deixar passar aquesta darrera sessió sense tocar el tema de l’habitatge: “Vam començar el 2015 amb problemes amb l’habitatge i acabem el 2023 amb els mateixos. S’apropen temps difícils amb la pujada de les hipoteques i, possiblement, amb més desnonaments i, mentrestant, és un despropòsit tenir els pisos de Margarida Xirgú buits”.

A la intervenció de la regidora de PECP ha respòs l’acalde Javier Silva: “En el cas de Margarida Xirgú aquesta setmana m’he reunit individualment amb tots els veïns de l’edifici, perquè per fi des de la Sareb se’ns ha proporcionat un llistat de la situació contractual de cadascun que és el pas previ a la signatura del conveni que tenim pendent per a adquirir la gestió de l’edifici. No sabem amb quin ritme podrem continuar avançant perquè això depèn de la Sareb, però anem fent camí.”

Aquest ha estat el darrer ple del mandat 2019-2023 abans de les eleccions municipals del 28 de maig. Un mandat que ha estat molt marcat per la pandèmia i pel qual l’alcalde ha volgut agrair la feina de tots els regidors i regidores.

Revisa la sessió del 29 de març al canal de Youtube de l'Ajuntament

Darrera actualització: 03.04.2023 | 10:00