El pressupost municipal augmenta un 4,85%

Dijous, 31 de març de 2022 a les 09:00

Es consolida un increment d’ingressos tot i la davallada en les plusvàlues.

L’equip de govern ha sotmès a aprovació del Ple els pressupostos municipals per al 2022 dotats de 13.410.300 euros, 650.000 euros més que l’exercici anterior. El grup de Polinyà En Comú Podem hi ha votat en contra mentre que ERC i PDeCAT s’hi ha abstingut.

El pressupost de 2022 creix tot i la davallada d’ingressos de les plusvàlues conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional emesa el novembre del 2021 i que comporta una reducció d’entre el 25 i el 35% en les quotes i per tant una afectació directa als pressupostos municipals. "Tot i no tenir encara la informació suficient, hem pres mesures de contenció dels efectes d’aquesta sentència, com són la dotació en la liquidació del 2021 d’una quantitat molt més gran de dubtós cobrament o una reducció important en la previsió d’ingressos d’aquest impost durant el 2022”, ha explicat l’Alcalde de Polinyà, Javier Silva.

Durant la sessió, Silva també ha aclarit que aquest pressupost “consolida una despesa molt vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible – ODS – com  són les beques Oportunitat, l’educació ambiental, el projecte de formació ocupacional i noves oportunitats en xarxa per a l’alumnat de l’Institut, la gestió directa d’habitatges de lloguer públic o la inversió en polítiques d’igualtat”.

La portaveu de PECP, Dolores Delgado, que s’hi ha posicionat en contra, ha criticat que durant els darrers anys s’hagi incrementat la plantilla sense que això fos conseqüència d’una reinternalització de serveis.

Noves partides per a habitatge i comerç

El pressupost municipal de 2022 destina 13.310€ a una nova aplicació d’Habitatge per fer front a les despeses derivades de la futura gestió per part de l’Ajuntament del bloc de pisos de protecció oficial de lloguer del carrer Margarida Xirgu. També se’n crea una per a campanyes de comerç amb 8.000 euros.

Per una altra banda, es dobla el pressupost destinat al tractament de residus a causa de l’increment de preus dels abocadors: la despesa prevista passa de 150.000 a 300.000 euros. En canvi, s’ha previst reduir la partida de subministrament d’energia elèctrica per a l’enllumenat públic de 130.000 a 70.000 euros gràcies a la recent inversió en el canvi de les antigues llumeneres per tecnologia LED.

Gairebé cinc milions per a inversions

Pel que fa a les inversions, es preveu fer-ne per valor de 4.943.450 euros, dels quals 3.896.682,35€ es financen amb préstec, 639.784,07 amb subvencions i 345.000 amb la venda d’una parcel·la del polígon de Llevant.

La major part d’aquesta quantitat correspon a la reforma i ampliació de l’edifici de l’Ajuntament, amb 3.830.000 euros, i tota la resta es destinen, principalment, a les actuacions de millora i manteniment següents:

 • Reforma de les voreres del C/ Cadí, Av. de Sabadell i C/ de la Salut.
 • Adequació de la Zona Esportiva del Turó.
 • Reforma del C/ Girona.
 • Enllumenat del Camí de Can Serra.
 • Substitució de fanals en mal estat.
 • Automatització de quadres elèctrics.
 • Adequació de les instal·lacions elèctriques de l’Escola de la Vila.
 • Reforma de la teulada de l’EBM Badabadoc.
 • Reforma de la pista del Parc de la Riera.
 • Reparació de la coberta de la pista del PAS.
 • Canvi de les cortines de la pista del PAS.

També se’n faran d’altres petites inversions com la substitució de l’etilòmetre de la policia local, l’adequació d’una àrea per a caravanes, un nou vehicle elèctric per a la brigada, una estació de contaminació atmosfèrica o la reforma de l’escenari del centre cívic.

Consulta la taula d'inversions previstes i el seu finançament.

Darrera actualització: 31.03.2022 | 10:02