El Ple aprova noves tarifes al PAS per a infants i joves amb diversitat funcional

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 10:00

En canvi, l'aprovació del Pla Local de Joventut s'ha posposat a la propera sessió del ple.

En aquesta darrera sessió abans de les vacances d'estiu s’ha aprovat incloure noves tarifes al PAS per a infants i joves amb diversitat funcional. Fins ara només hi havia aquesta tarifa per a adults. Ara, s’aplicarà un 30% de descompte en la quota individual infantil (de 3 a 15 anys) i en la de joves (de 16 a 21 anys). També es farà una rebaixa del 20% en els cursets de natació sempre que la persona usuària acrediti la condició de diversitat funcional.

Es posposa l'aprovació del Pla Local de Joventut

Un altre dels punts destacats en l'ordre del dia de la sessió era l'aprovació del Pla Local de Joventut per al període del 2022 al 2025. En aquest cas, però s'ha decidit posposar la votació al ple de setembre. Sobre el document, la regidora del grup PECP, Dolores Delgado, ha afirmat que "la diagnosi és molt semblant a la del darrer pla, la qual cosa demostra que no s'ha avançat el que caldria" i també ha afegit que "ha trobat a faltar la participació política de l'oposició en l'elaboració del document". El mateix ha dit el regidor d'ERC, Toni Flores: "Crec que no s'han recollit les aportacions que vam fer durant la presentació del pla a l'oposició". Com a resposta la regidora de Joventut ha proposat deixar sobre la taula el document per tal que els grups de l'oposició poguessin fer les aportacions que han trobat a faltar. Així ho ha decidit, finalment, l'Alcalde de Polinyà, Javier Silva, tot i que també ha afegit que "el document es podia passar a aprovació del ple en la propera sessió i crec que som prou accessibles perquè ens ho haguéssiu comentat abans i no haver arribat a aquest punt". 

El Pla Local de Joventut serveix per tenir una diagnosi de la realitat jove del municipi – entre els 12 i els 29 anys – contextualitzada en la situació global que aquest cop ve molt marcada per la pandèmia de la Covid-19. Amb aquesta retrat sociodemogràfic el pla planteja les necessitats a les quals les polítiques de joventut han de donar resposta en els propers anys. Per tant, hi marca els objectius i les línies estratègiques a seguir.

Biblioteca Neus Català

Un altre dels punts de l’ordre del dia del ple ha estat la decisió de posar nom a la biblioteca del municipi que a partir d’ara es dirà Neus Català en homenatge al seu compromís i a atot allò que representa com a testimoni de les dones que van lluitar a la Guerra Civil i a la Segona Guerra Mundial.

Aquesta va ser una proposta ciutadana que el govern municipal i l’equip tècnic han trobat molt adient per a aquest espai tenint en compte que la biblioteca tindrà un fons específic sobre l’holocaust i el nazisme.

Moció de suport als jutges de pau

En aquesta darrera sessió també s'ha aprovat una moció presentada pels grups municipals d’ERC, PECP i PDeCAT de suport als jutges de pau que han manifestat el seu posicionament en contra de suprimir aquesta figura tal i com preveu fer el Projecte de la Llei Orgànica d’Eficiència Organitzativa del Servei Públic de Jústicia que està en tràmit a les Corts Generals.  La moció s'ha aprovat amb l'abstenció dels regidors del grup socialista.

Finalment, en aquesta sessió també s’han proposat els dies festius locals per al calendari laboral del 2023: el 20 de gener i el 10 de juliol.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 10:58