El model de gestió futur del PAS centren el debat de la darrera sessió del Ple.

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 11:00

Polinyà s’adhereix al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia

El Ple municipal de Polinyà d’ahir dimecres es va iniciar amb la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional contra la violència envers les dones que es commemora el 25 de novembre. En aquesta sessió, i per unanimitat, el Ple va decidir adherir-se al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia. Amb aquest acord l’Ajuntament es compromet a fer de l’acció climàtica una prioritat per a aconseguir la neutralitat climàtica el 2050. També adquireix els compromisos de crear un pla d’acció per a assolir aquests objectius i el d’implicar la ciutadania i les empreses en un pacte climàtic que ajudi a assolir-los.

Moció per a la municipalització del PAS

El servei del complex esportiu i piscina coberta del PAS va ser un dels temes que més temps va ocupar en el darrer Ple. Es va aprovar la liquidació de comptes amb un resultat negatiu de 281.277,57€ en l’exercici 2020. En relació directa amb això, també es va aprovar una modificació pressupostària de 147.000€ del romanent de tresoreria del mateix any per a l’establiment financer del complex esportiu. Totes dues qüestions van ser aprovades tot i els vots en contra d’ERC i PECP.

La portaveu de PECP, Dolores Delgado, va recuperar la reivindicació que el seu grup ha manifestat en diverses ocasions per a reclamar que “en els 15 anys que dura aquest contracte haurem pagat més de 2 milions d’euros a l’empresa Sport Aqua Polinyà en compensació per a establir l’equilibri financer del PAS [...] si tots hem de pagar el dèficit de l’empresa, gestionem nosaltres mateixos el servei”. Mira aquí la intervenció completa.

ERC també va intervenir sobre aquest tema amb la presentació d’una moció, a la qual s’hi van adherir PECP i PDeCAT, per demanar el compromís de l’Ajuntament a no prorrogar el contracte de concessió i a assumir la prestació del servei del PAS a partir del 28 de novembre de 2022. Aquesta moció, finalment, va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC, segons va explicar l’Alcalde de Polinyà, Javier Silva, en resposta, primer, a la campanya posada en marxa al municipi sobre aquest tema per ERC “amb informacions que no són certes” i, segon, “perquè no hi ha cap decisió presa”. I hi va afegir que, “de fet, a principis d’octubre el govern va decidir encarregar un estudi econòmic i financer sobre les opcions possibles un cop finalitzi el contracte amb l’empresa que ara gestiona el PAS: la reinternalització, la concessió o la prestació de serveis. I a partir d’aquí haurem de prendre una decisió amb l’aval tècnic i la resta de partits”. Mira aquí la intervenció completa.

Darrera actualització: 10.01.2022 | 13:30