Congelació d’impostos, taxes i preus públics per al 2022

Dijous, 28 d'octubre de 2021 a les 12:00

El Ple municipal també aprova destinar 1.300.000 euros a la reforma de l’avinguda de Sentmenat entre Ramoneda i Alps.

Donada la situació econòmica generada després de la pandèmia, el Ple municipal ha aprovat la congelació de tots els impostos i taxes de l’any vinent. Així s’ha decidit en la sessió extraordinària del 27 d’octubre durant la qual els regidors i regidores del consistori han aprovat les ordenances fiscals per a l’exercici 2022.

Una altra novetat destacable té a veure amb l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Fins ara s’hi establia que la bonificació podia ser de fins al 90% i era el Ple qui decidia finalment el percentatge segons el cas. Ara, amb la modificació de l’ordenança, el percentatge queda fixat segons el tipus de bonificació.

Finalment, i també en relació amb les ordenances fiscals, es fa una modificació en l’impost de plusvàlua: s’elimina el requisit de convivència amb la persona difunta per a beneficiar-se de la bonificació del 95%. Fins ara per a rebre aquesta bonificació calia que els descendents haguessin conviscut amb la persona finada. A partir del 2022, però, s’elimina aquest requisit de convivència i només caldrà ser hereu de primer grau per a sol·licitar el 95% de bonificació.

1.300.000€ per a continuar la reforma de l’avinguda de Sentmenat

En un altre punt de l’ordre del dia el Ple municipal ha aprovat una modificació de crèdit que permetrà destinar 1.300.000 euros a la reforma de la carretera de Sentmenat en el tram entre el carrer de Ramoneda i el carrer dels Alps.

Amb aquest acord es donarà continuïtat a la reforma de l’antiga carretera de Sentmenat de la qual el primer tram ja es va transformar en una via més amable per als vianants amb la construcció del passeig que va del carrer Montserrat Roig fins a la plaça del Vallès.

Darrera actualització: 28.10.2021 | 12:22