Mossos d’Esquadra i Policia Local augmentaran els dispositius de control i vigilància durant els pròxims mesos

Dimarts, 28 de febrer de 2023 a les 00:00

L’objectiu és fer front a un augment dels fets delictius en les darreres setmanes

Tant la Policia Local de Polinyà com el cos dels Mossos d’Esquadra reforçaran la vigilància al municipi després de detectar un increment dels robatoris en els darrers dos mesos. Des del desembre i fins al febrer se n’han comptabilitzat 15, mentre que en el mateix període de l’any anterior van ser 5 els casos de robatoris.

Pel que fa a la tipologia, majoritàriament els fets s'han produït entre les 18 i les 23 h a l'entorn del cap de setmana en domicilis sense persones. En la majoria dels casos els lladres s'han endut joies i diners. Des dels cossos de seguretat es vol deixar clar que la majoria de robatoris a domicili són petits furts i que a Polinyà no hi ha robatoris amb violència a les cases.

Més controls de pas i vigilància de paisà

Davant d'aquesta situació, a mitjans de febrer es va posar en funcionament un nou operatiu que ha augmentat els controls de pas i la vigilància de paisà tant per part de la Policia Local com dels Mossos d'Esquadra amb un reforç, també, dels agents. Aquest operatiu es mantindrà, com a mínim, durant les properes setmanes.

També s’està treballant per a ampliar, al llarg del 2023, el número de càmeres de videovigilància que hi ha instal·lades en els accessos al municipi amb l'objectiu de donar cobertura a tot el poble. A més, tot i que Polinyà ja es troba per sobre de la mitjana catalana pel que fa al ràtio d’agents per habitants, aquest 2023 l’Ajuntament té previst ampliar la plantilla amb dos nous agents.

Polinyà continua sent una vila tranquil·la i així ho diuen les dades: si comparem el mateix període, de desembre al febrer, dels anys 2022 i 2023, s’han reduït tant els robatoris de vehicles, que han passat de 5 a 3, com els robatoris amb força a empreses i comerços, que han passat d’11 a 8. També els robatoris amb violència s’han reduït a la meitat. Tot i així, l’Ajuntament de Polinyà ha decidit prendre aquestes mesures per fer front al repunt de robatoris en domicilis. Una casuística que no és exclusiva de Polinyà sinó que està afectant la majoria de municipis de l’entorn.

Des de l'Ajuntament es fa una crida a la ciutadania per tal que augmenti les precaucions i comuniqui a la Policia Local (93 713 08 17) o al telèfon d’emergència 112 qualsevol fet que li pugui semblar sospitós.

Tot i que Polinyà és un dels municipis amb l'índex de delictes i faltes més baix de l’entorn, no podem baixar la guàrdia. Entre tots -Ajuntament, ciutadania i Policia de Catalunya- hem de posar les mesures necessàries per fer de Polinyà un poble encara més segur.

Darrera actualització: 28.02.2023 | 10:39