L'escola de la Vila formalitza dues cooperatives d'alumnes

Divendres, 5 d'abril de 2024 a les 00:00

Aquest és el segon any que es porta a terme aquest projecte de cultura emprenedora a l'escola.

Els consells directius de Team Vila, Coop., i de Grup Vila, Coop., van oficialitzar, el 13 de març, el registre de les dues cooperatives formalitzades en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEme).Els membres dels consells van registrar la documentació al Centre Municipal de Serveis a les Empreses i l’Emprenedoria de Can Gavarra, on van ser rebuts per l’alcalde, Javier Silva Pérez, i el regidor d’Educació, Joel Fernández Borrull.

Les dues cooperatives estan formades per l’alumnat de 5è de primària de l’Escola de la Vila i han hagut de decidir la seva proposta comercial i els productes que produiran i vendran durant la fira de Sant Jordi a Polinyà. Team Vila produirà clauers, pompons, polseres i bosses de tela, mentre que Grup Vila comercialitzarà testos, punts de llibre, polseres i bosses. Part dels beneficis tindran una finalitat solidària: el 25% dels diners que recullin els destinaran a la protectora ADDA i a la protectora d’animals de Sabadell. Polinyà participa per segon cop en el projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’acompanyament del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El CuEme permet, d’una banda, conèixer elements relacionats amb l’emprenedoria, el món empresarial i l’activitat econòmica, i de l’altra, treballa competències transversals com la comunicació, el treball en equip o la presa de decisions. El programa també posa èmfasi en la incorporació dels principis cooperatius i de conceptes com la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial o la igualtat d’oportunitats, que estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Darrera actualització: 04.04.2024 | 09:59